Motor eve su basmıyor

by_matrix

Üye
Katılım
19 Haz 2013
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar merhaba.kıbrısda yeni bir eve taşındım.ev 3katlı villa ve bu eve su veren depolar ve su motoru var.motoru çalıştırıyorum.depolarda dolu fakat suyu basmıyor.biraz araştırma yaptım.Motorda basınç tankı var.fakat 0 gösteriyor.sorun bu olabilir mi?
k2y36a.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
pompanın salmastıraları bozulmuştur motor dönüyor fakat su basmıyor
 
1- Depo dolu diyorsunuz depodan pompaya kadar su geliyormu emin olunuz.
2- Pompanın üzerindeki manometrenin önünde sarı bir tapa var. Tapa açılarak pompa içindeki havanın tahliye edilmesi gerekiyor.
3- Pompa tekrar çalıştırıp basıncın kontrol edilmesi gerekli.
4- Mutlaka emiş basma üzerindeki suyun hareketini kontrol eden vanalar açık pozisyonda olmalı varsa emiş hattında pislik tutucular temiz olduğu görülmeli.

Kolay gelsin.
 
Motora bağlı hortumda su var.damlıyor çünkü.fakat motor suyu alıp şebekeye basmıyor.sarı vidayı söküp havasını almayı deneyim.basınç göstergesinin sıfırda olması normal mi peki?
 
Basınç göstergesi pompa çalıştığında bastığı basıncı gösterir.

tesisatını bilmediğim için detaylı yorum yapamıyorum.
 
Dediğiniz gibi önündeki sarı vidayı gevşetip havasını aldığımda çalıştı.çok teşekürler. Bir sorum daha olacak. Motor çalışırken basınç göstergesi artıyor belli biryerde motoru durduyor tekrar başlatıyor.bunu sürekli yapıyor. Nedeni nedir?
 
Öyle ayarlanmıştır o nedenle. :
Ordaki basınş şalteri minimum ve maksimum aralıklarında motoru çalıştırıp durdurur
 
hidrafor mantığı budur atıyorum 1-3 bar arası çalışır 1 barda devreye girer 3 barda durur sizin motor sürekli dur kalk yapıyorsa iki nedeni vardır ya şebekenizde sürekli bir çekiş-kaçak yada hidrafor çekvalfi geriye kaçırıyordur hidrafor tankınızdada dengeleme havası olduğundan amin olun yoksa hidrafor çok kısa aralıklarla dur kalk yapar kolay gelsin..
 
Kırmızı renklı motor üzerınde hava yokdur,o nedenle bır fıncan su bıle alsanız,pompa çalışır, içerdekı basıncı dolduru stop eder, tanka hava basdırın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,691
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst