Motor yönü

ugur"

Üye
Katılım
14 Ağu 2014
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
50
Motor dönüş yönünü besleme verildiği yerden örneğin otomattan r ile s fazın bağlantısı nı degistirirsek fark
edermi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba.Başıma geldiği için söyleyeyim.Bu motor örneğin bir şantiyede mıcırları taşıyan konveyör bantsa eğer,motor-redüktör tam ters yönde döneceğinden (Bandı çekeceğinden) mıcırlar hazneye (Asıl deposuna) değil,geri geri giderek,tam aksi yönde,istenmeyen başka bir yere dökülür.O nedenle böyle özel durumlarda motor dönüş yönünü,bant konveyör tam çalışmadan önce iyice kontrol edin.3 fazlı asenkron motorlarda R,S,T fazlarından herhangi iki tanesi yer değiştirirse (Kablolar yanlışlıkla bağlanırsa) dönüş yönü tam tersine döner.Kolay gelsin.
 
Teşekkür ederim aklıma takıldı lakin bir yerde denemek sakıncalı olacağı için buradan öğrenmek istedim
 
3 Fazlı motorların mevcut dönüş yönünü değiştirmek için herhangi iki fazın yani iki kablonun yerini değiştirmek yeterli oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,295
Kullanıcılar
451,772
Son üye
QFaruk

Yeni konular

Geri
Üst