Otomatik Transfer Panosu

mea2134

Üye
Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba...
Benim sorumşu olacak.. Bir Şebeke bağlantısız güneş enerjisi sistemim var, bu sistemin maksimum gücü 2100W ve ortak mahal panosunu besliyorum.Bunun yanında güneş enerjisinin yetersiz olduğu ya da arızalı olduğu durumlarda şebekenin devreye girmsini istiyorum.Ortak mahal panosunun kurulu gücü 5kW.
Güneş enerjisiyle beslenen ortak mahal panomun gerektiğinde şebekeyi devreye almasını istiyoum bu şlemi yapacak panoyu nereden satın alabilirim ve gücünü neye göre seçeceğim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın mea2134;
Klasik kumanda panosu kurmayı biliyorsanız eğer,bu panoyu isteğinize uygun modifiye edebilmek çokda zor değil.Yapacağınız tek şey,arada mekanik kilidinde bulunduğu Vİ-KO VCR/12/10/S gibi (fiyatıda gayet makuldur) bir enversör kontaktör alıp,bunun yanında da sistemi set değerli bir ampermetre ile izlemektir.

Örnek olarak güneş enerjinizden gelen beslemeye 2100/220 den 9,5A set değerini girdiğinizde bu amperin üstünde set kontakları değişir,ve değişen kontaklar şebeke tarafındaki kontaktörü devreye alır.
 
aslına bakarsanız daha önce böyle bir pano tasarlamadım.doğal olarak bana ayrıntılı anlatırsanız sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,226
Mesajlar
924,425
Kullanıcılar
451,596
Son üye
erenadem_25

Yeni konular

Geri
Üst