rtkrizo9 Üye Katılım 2 Mar 2024 Mesajlar 1 Puanları 1 Yaş 25 13 Nis 2024 #1 Merhabalar bir step down regulator tasarlıyorum 24volt-12volt olacak şekilde fakat devrem kodlarını yazmama rağmen çalışmadı devremde hata var mı ? Ekli dosyalar Ekran görüntüsü 2024-04-13 130221.png 52.4 KB · Görüntüleme: 19
Merhabalar bir step down regulator tasarlıyorum 24volt-12volt olacak şekilde fakat devrem kodlarını yazmama rağmen çalışmadı devremde hata var mı ?
serkan_48 Üye bildiğin dümdüz üye Katılım 5 Ağu 2009 Mesajlar 14,308 Puanları 4,156 Yaş 44 Konum Antalya 14 Nis 2024 #2 rtkrizo9' Alıntı: Merhabalar bir step down regulator tasarlıyorum 24volt-12volt olacak şekilde fakat devrem kodlarını yazmama rağmen çalışmadı devremde hata var mı ? Genişletmek için tıkla ... Yazılım ile ilgili yorum yapamıyorum. Donanımsal düşünüyorum. Bende bu konu hakkında %100 bilgim yok o yüzden az çok bildiklerimi paylaşacağım. En büyük hatanız low side ve high side mosfet sürme tekniklerine uymamanız. Öncelikle bu konuyu araştırın. Devrenizi buna göre revize edin. Kırmızı ile işaretlediğim yerde bağlantı sorununuz var. Düzeltmeniz gerekiyor. İkinci konu işaretlediğim yerdeki güç kaynağına paralel bir voltmetre bağlayın. Seri birde ampermetre bağlayın. Mosfet sürücü beslenmesine de paralel bir voltmetre bağlayın onuda görelim. Osiloskop görüntüsünde pwm sinyalini görüyormusunuz hem sürücü girişi hemde sürücü çıkışı? Düzeltmeyi yapın öncelikle high side yada low side sürme şekline göre devrenizi revize edin. Simülasyonu çalıştırın bakalım. Son düzenleme: 14 Nis 2024
rtkrizo9' Alıntı: Merhabalar bir step down regulator tasarlıyorum 24volt-12volt olacak şekilde fakat devrem kodlarını yazmama rağmen çalışmadı devremde hata var mı ? Genişletmek için tıkla ... Yazılım ile ilgili yorum yapamıyorum. Donanımsal düşünüyorum. Bende bu konu hakkında %100 bilgim yok o yüzden az çok bildiklerimi paylaşacağım. En büyük hatanız low side ve high side mosfet sürme tekniklerine uymamanız. Öncelikle bu konuyu araştırın. Devrenizi buna göre revize edin. Kırmızı ile işaretlediğim yerde bağlantı sorununuz var. Düzeltmeniz gerekiyor. İkinci konu işaretlediğim yerdeki güç kaynağına paralel bir voltmetre bağlayın. Seri birde ampermetre bağlayın. Mosfet sürücü beslenmesine de paralel bir voltmetre bağlayın onuda görelim. Osiloskop görüntüsünde pwm sinyalini görüyormusunuz hem sürücü girişi hemde sürücü çıkışı? Düzeltmeyi yapın öncelikle high side yada low side sürme şekline göre devrenizi revize edin. Simülasyonu çalıştırın bakalım.