taner.bayir
Üye
merhaba arkadaşlar.ben fırın projesi için pano hazırlamam gerekiyor.proje şöyle:fırın 14 metre uzunluğunda ve içinden konveyor geçiyor.bu fırın 3 bölümden oluşacak bölüm 1 de 35 derece ,bölüm 2 de 40 derece , bölüm 3 de de 50 derece olacak.bölüm 1 de 6 adet 1kw lık rezistans , bölüm 2 de 9 adet 1 kw lık rezistans ,bölüm 3 de de 12 adet 1 kw lık rezistans kullanılacak.
şimdi bu benim ilk panom olacak daha önce hiç pano hazırlamadım.
1ano hazırlarken nelere dikkat etmem gerekiyor.
2:kontaktörü neye göre seçeceğim.omik yük olacağına göre AC1 sınıfından mı olmalı.kw ı kaç olmalı?
3:3 faz uygulayacağım ve her faza eşit direnç bağlamayı düşünüyorum.mesela bölüm 1 de faz başına 2 adet rezistans düşüyor.ve ohm kanununa göre hesapladığımda (I=U/R) çekilen akım 0.5 amper çıkıyor.buna göre sigortam kaç amperlik olmalı.
4:en son olarak ta kablo yu kaç mm lik kullanmalıyım.bunun bir hesabı var mı?
biliyorum çok şey istiyorum ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
şimdi bu benim ilk panom olacak daha önce hiç pano hazırlamadım.
1ano hazırlarken nelere dikkat etmem gerekiyor.
2:kontaktörü neye göre seçeceğim.omik yük olacağına göre AC1 sınıfından mı olmalı.kw ı kaç olmalı?
3:3 faz uygulayacağım ve her faza eşit direnç bağlamayı düşünüyorum.mesela bölüm 1 de faz başına 2 adet rezistans düşüyor.ve ohm kanununa göre hesapladığımda (I=U/R) çekilen akım 0.5 amper çıkıyor.buna göre sigortam kaç amperlik olmalı.
4:en son olarak ta kablo yu kaç mm lik kullanmalıyım.bunun bir hesabı var mı?
biliyorum çok şey istiyorum ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.