Ben bu ampliyi senin için yapacağım. Çünkü kendisini uzman sanıp ta bana forumlarda LAF atan kişiler bile yapamadı.
Sen ikinci ampliyi yaparsan ilk yaptığını gıcıklığına satışa koyabilir, yüklüce meblağ isteyebilirsin.
Hatta ampli için YAMYAM TASARIMI ifadesini kullanırsan gören bazı kişiler gudurabilirler de.
Çünkü bu ampli yarı iletkenli olsa da aslında LAMBALI amplilerin karakteristiğine sahiptir. Lambalı amplilerin fiyatlarına bakmışsındır.
Zaten dinledikçe tasarımımın nasıl kaliteye sahip olduğunu anlamışsındır. Fil herifler böyle bir ses duyabilmek için binlerce dolar harcayıp, guduruyorlar.
Ölçüm tekniğini bilmeyen kişiler yırtınsalar da böyle bir cihaz yapamazlar. Önceleri kopya edilebilir gibi şüphelerim de vardı. Ancak kondansatör kalitesinden bile anlamayan kişilerin, değil kopya edebilmesi, devreleri çalıştırabilmesi bile neredeyse olanaksız.
Amplide kullanılan besleme devreleri zaten standart. STK için iki kondansatör bir köprü diyot. Diğer besleme devreleri için kullanılan malzemelerin orijinal olması ve tekniğine uygun tipte olması zaten yeterlidir.
Ben bir süre önce STK beslemesi için 4 adet 10.000uF LOW-ESR SAMSUNG kondansatör kullanmıştım. Ancak ölçümlerde hiç te fark olmamıştı. İki tane LOW-ESR kondansatör hatta nispeten kalitelisinden 2 adet kondansatör bile yetiyor.
PCB ler bana geldikten sonra yavaş yavaş montajını bitirir, testlerini yaparım. Yalnız elimde hiç 82nF kondansatör yok. 4.7nF tan fazlaca var.
Haa unutmadan.
Eğer bu devrelerle daha hassas bir ampli yapmak istiyorsan şimdiden kutu araştırmasına girmelisin. Kutunun derinliğinin biraz fazla olmasında fayda var. Önceki kutuda epeyce zorlanmıştın.
Eğer kutu olayını halledebilirsen bu sefer daha ciddi bir tasarım yapar, S/N yi daha aşağılara çekebiliriz. Böylece öngörülen yüksek dinamik alana ulaşabilirsin.
ÖNEMLE BELİRTEYİM Kİ:
Devreler çok basit gibi olsa da malzeme kalitesi son derece önemlidir. Benim kendi devrelerim için 10 adet entegre alsam 9 tanesi çöp çıkıyor. Bu toleransları amatör kişilerin ölçebilmeleri mümkün değildir.
İşte bu sebeple sana yapacağım ton kontrol ve loudness devreleri özel olacak. Ancak bu devrelerin montajındaki en küçük hata bile devreyi basit devreler haline getirebilecektir. Ancak ben burada iken hiç dert değil. Bir şekilde kötek yolu ile bile halledebiliriz.