İlk olarak kontrol ile denetim aynı anlamda kullanılır. Ya heyecandan karıştırdın ya da yapmış olduğun y. lisansda sana bunu öğretmediler. Kitaplara gelince, söylediğin kitaplar lisansüstünde okutulur. Tabii hoca, sınıfın seviyesini yüksek bulup lisansda da okutabilir. rotris kontrol alanında teorik bilgi edinmek istiyorsa bu ve benzeri kitapları okuyabilir. Fakat kontrol yöntemlerini mikrodenetleyiciler üzerinde çalıştırmak ayrı bir konudur. Ki bu konu üzerine yazılmış kitaplarda var fakat Türkçe kaynaklar az. Ben incelemediğim kitabı tavsiye etmem. Söylediğim kitabı incelediğim için tavsiye ettim, tavsiye ettiğim kitabın da arkasında dururum. Kitap, kendi kapsamı içinde gayet iyi. Ayrıca şu hususu da belirtmek lazım ki kitabı iyi yapan dili değil ne ve nasıl anlattığıdır. O yüzden özellikle okumadığın bir kitap hakkında ahkam kesmeyeceksin. Öyle kendini birşey biliyormuş gibi göstermek için milletin kitabına sözde demen tam bir arsızlık örneği. Çok biliyorsan, oturur kendin yazarsın, biz de değerlendiririz.