Merhaba bizde Sew in servomotorlarından 2 adet kullanıyoruz. Herikiside pozisyon kontrolü yapıyor. Profibusdaki bir hatadan dolayı CPU SF hatası verdi. Bizde CPU yu Stop-Run yaptık sonra profibus ucunu düzelttik fakat heriki servomotorunda referans bilgileri kayboldu. MoviTool ile referans verebilmek içi 6 saat uğraştım makinada 6 saat yattı.. Yine böyle birşey başıma gelecek diye endişeleniyorumenisaygoren ' Alıntı:Ekteki dosyada S7-300 ve Sew Marka servo motor kontrolu ile ilgili örnek bir çalışma var. Sistem profibus üzerinden çalışıyor. pozisyon kontrolu yapıyor. Atelyede deneme seti kurduk program çalışıyor. Ayrıca Op bulunmakta buradan istediğimiz değerleri yazıp motorun bu değerlere gitmesi sağlanıyor.
Watt, Amper aralığı gibi ozellikleri tuttuğu sürece herhangi bir marka servo sürücünün sürmesi lazım. Bi de AC mi yoksa DC mi ona dikkat edin.slm ben futuba s3001 markalı servo motordan 5 adet aldım fakat sürücü devre lazım ve yoğun aramalarıma ramen bulamıyorum yardım ederseniz minnettar kalırım şimdiden teşekkürler