SimaySolutions
Üye
PLC ile Servo Motor kontrolü 2 şekilde yapılır aslında 2 yöntemde motoru ayni şekilde sürüyor ama uygulanış şekilleri farklıdır.Ben Omron da gerçekleştirdim uygulamayı.Siemens Vb markalardada farklı olacagını zannetmiyorum umarım size bi fikir verir.İlk olarak Omronun Smart Step serisi servo sürücülerini açıklayım.Omron CJ1M serisi PLC lerinde dahili bir Puls çıkış modülü vardır.(2 kanal).Her bir kanal ile bir servo sürücüyü kontrol edebilirsin.PLC nin bu modülünden verdiğin Puls miktarı dönme miktarının ve verilen Pulsların frekansının yüksek oluşu da hızını artırır.Dikkat edersek Posizyon kontrol Kartı yok sistem de sadece Puls çıkışı ile sürülüyor..
2.yöntem ise ağ kurup ağ üzerinden Servoyu sürebilme olarak tanımlayabiliriz.Bunun için Ağı yönetecek bi posizyon kontrol kartına ihtiyacımız var.Bu kart NCF71 olarak bilinir.Bu kart ile ben 5 Eksen posizyon ve hız kontrolü yaptım sadece,puls saysını,Hız miktarını girip kontrol Bit ini set ederek hareketi sağlıyorsun.
Bunlar Omron PLC ler ile yapılan uygulamalar.Siemens ile yapılan uygulamalar mutlaka bunlara benzerlik gösterir nihayetinde tüm servo sistemlerin çalışma prensibi aynidir..
2.yöntem ise ağ kurup ağ üzerinden Servoyu sürebilme olarak tanımlayabiliriz.Bunun için Ağı yönetecek bi posizyon kontrol kartına ihtiyacımız var.Bu kart NCF71 olarak bilinir.Bu kart ile ben 5 Eksen posizyon ve hız kontrolü yaptım sadece,puls saysını,Hız miktarını girip kontrol Bit ini set ederek hareketi sağlıyorsun.
Bunlar Omron PLC ler ile yapılan uygulamalar.Siemens ile yapılan uygulamalar mutlaka bunlara benzerlik gösterir nihayetinde tüm servo sistemlerin çalışma prensibi aynidir..