mehmet.bey
Profesyonel Üye
Deneme board besleme yolları ortadan
birleşik değil. Bunu kontrol ediniz.
Teşekkürler. Kontrol edip boardun diğer tarafına taşıdım ama hala sorunum çözülmediDeneme board besleme yolları ortadan
Gaz sensorlerini arduino dan gelen 5v ile besliyorum. Belki güç azalmasi olmuştur diye sensorumun biriki çıkarıp denedim ancak yine olmadıGaz sensörleri icin USB gücü yetmez. USB den alıyorsa gücü voltaj düşüyordur. Gaz sensörlerini söküp deneyin
Merhaba.
Asagidaki resimdeki baglantinizi gorebilir miyim. On tarafindan cekebilir misiniz? Hangi jumper pinlerine ne bagladiginizi yazar misiniz? Bir kagida cizseniz de olur. Ama resim onemli. Pinleri ve onundeki yazilari okuyabilecegimiz sekilde lutfen. Sanki yanlis baglanti var burada. 5 volt ve sinyal pinleri yanlis yerde.
Ekli dosyayı görüntüle 69399ikinci sıradaki Vcc pinini breadbordda + uca, onun yanında gnd pinini breadbordda- ye ve yan taraftaki input1 girişini arduinomun 6 nolu digital pinine bağladım
Simdi ,
Sagdaki vcc ile gnd ye dogru yonde beslemenizden vcc gnd vermeniz lazim.
Yada sol taraftaki vcc gnd yi sag tarafa tasiyin sonra en sol iki pine jumper takin.
Burada amac arada optokuplor var. Eger solda jumper kullanirsaniz optik izolasyon olmadan ayni besleme ile roleleriniz calisir. Yok ben optik izolasyon istiyorum derseniz sol terminale baska bir kaynaktan gerilim vermeniz gerekiyor.
Sizin sorununuz bu baglanti hatasi. Olacak b