Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Ahmet bey, sipariş verdiğiniz mıknatısların ölçüsü nasıl ? Yanlış ölçü vermeyin de.. Şarj kontrol cihazını kendiniz yapabilecekmisiniz ?

Yeni işin hayırlı olsun Emre bey. Faydası olurmu da laf mı yani, elbette faydası olur. Artık bundan sonra bu forumda sen anlatırsın, biz öğreniriz.

Sayin Mehmet Bey, daha once sizinle konustugumuz 15x10x5 blok miknatislar.
Neodymium - Neodyum - Neodim - NdFeB mıknatıslar uygun fiyata NeoHobi.com'da

Sef'im ben Yunanistandayim daha oncede bahsetmistim. Burada bobinajcilara da danistim nerede bulurum diye, internette de arastirdim buyuk boyutlarda bulkdum hep. Edirnede ogrenci arkadaslarim var, miknatislari onlardan rica ettim onlar siparis edip getirecekler. Fakat ne zaman gelirler bilemiyorum. O yuzden miknatislarim gecikecek gibi gozukuyor.

Sayin Sef'im baski devre semasini, eleman yerlesim planini bulabilirsem yaparim diye tahmin ediyorum. Yinede gormeden buyuk konusmak istemem tabi :)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Tamamdır Ahmet bey, kolay gelsin.
 
Şefim flanş alternatör ile bizim yaptigimiz arasinda ki fark nedir sizin calismalarinizda gördüm birde yapimina baktim biraz farklı gibi sanki ? Ve hangisi daha iyidir ? Bu arada güneş pilini buldum gelmesini bekliyorum yaptikca resimlerini ve öğrendiklerimi paylasirim sizlerle..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Flanş alternatör, nüveli alternatöre göre çok daha verimlidir. Nüveli alternatörde hissedilen mıknatıs stator geçişlerindeki zorlanma flanş alternatörde olmaz. Bobin ve mıknatıs sayısını istediğimiz kadar arttırabiliriz. Ancak yapımı için kullanılan malzeme fazla gidiyor. Bir de yapımı çok zahmetli ve yorucudur. İlk yapan kişi bir kaç deneme sonucu ancak istediği alternatöre kavuşur. Çevresinde sanayi sitesi ve tornacı bulunmayan yerlerde daha da zor olur. Plazma da 8-10 mm. kalınlığında sac kestirme işi, tornacıya yalvarma gerektirir.

Güneş panellerini bahsettiğim yerden mi buldun ?
 
Oraya baktım sefim bir kac site buldum japon ve Çinlilerin fiyatlara baktim sonra istanbulda Karaköy de daha ucuz olduğunu soyledi bir arkadasim oradan alip bana gönderecek sefim flux pen, solar cell,tab teli,bus teli hepsini alip gönderecek bende birlestirecem cok basit bir olaymis. Simdi cok fazla masraf yapmamak icin 4w 10 tane alip birlestirip 40w olarak hedefledim bakalim eğer gerçekten verimli olursa alanyadaki evimize yapmayi planlıyorum tabiki guzel bir arastirma ile inventer ve akü konusundada yeterli bilgi almam lazim. Ve ek olarak da rüzgar türbini yapicaam insallah basarili olurum ama allah ömür verdikçe ben yapana kadar ugrasacagim. Sizin dediginiz gibi flanş alternatör icinde alanyaya gittiğimde calismalara basliyacagim. Bana bunu sevdirmeyi siz basardiniz şefim o yüzden pes etmicem:)

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Elimde 50x25x10 ölçülerinde 40 adet mıknatıs var. Müsait bir zamanımda güzel bir flanş alternatör yapmayı düşünüyorum.
Tabii bütün çalışmaları videoya kayıt yapacağım. Yapmak isteyenlere kolaylık olur sanıyorum.
 
Valla çok iyi olur şefim ben hep takipteyim sizi öğreneceğim çok sey var..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Stator sarimim bitti, tum uclari disari cikarttim. Resim eklmeyi unutmusum simdi ekliyorum. Basta SEF Mehmet bey olmak uzere herkese tesekkur ederim.

01.jpg02.jpg03.jpg

Sayin Mehmet bey sizeden ogrenecegimiz daha cok sey var. Mehmet bey elimde soyle kanat olarak kullanabilecegimi dusundugum 2 malzeme var. Bir tanesi tavan vantilatoru fakat kanatlar cok ince ve fazla esnek. Dayanikli olmayacagini dusunuyorum ben:

k02.jpg

Birde Elimde soyle 4 kanatli bir malzeme var, tamami plastikten:

k01.jpg

Kanat uzunlugu 34cm, genisligi 23cm.

Bunlardan kanat olurmu Sef'im? Yoksa baska malzemeden mi yapayim?

Bir de Sef'im acaba sarj kontrol cihazi icin tavsiye verebilirmisiniz ?
 
Şefim flanş alternatör ile bizim yaptigimiz arasinda ki fark nedir sizin calismalarinizda gördüm birde yapimina baktim biraz farklı gibi sanki ? Ve hangisi daha iyidir ? Bu arada güneş pilini buldum gelmesini bekliyorum yaptikca resimlerini ve öğrendiklerimi paylasirim sizlerle..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Emre Bey, Mehmet Bey ilk baslarda uyarmisti: "Bu is asiri derecede bagimlilik yapar, devamli daha iyisini yapmak istersiniz." Diye :D
Flans alternator benimde yapmak istedigim birsey fakat yasadigim yerde sanayi, torna sikintisi oldugu icin hevesim kursagimda kaldi diyebilirim. Gecen hafta bobinajcinin onunde hurda statorlar gorum buyuk cok buyuk statorlar.. Bende flans yerine daha birini bitirmeden ikincisi icin oyuk sayisi daha fazla ( 60-70 arasi ) Stator uzunlugu olabildigince uzun bir stator almayi dusunuyorum.
 
Bende bos durmuyayim pervane yapimina geçeyim ahmet bey beraber gidelim diye bekledim seni sen hazır pervane bulmussun masallah :) nese bende mehmet beyin vereceği adimlari izleye izleye gideyim:)

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,566
Mesajlar
928,009
Kullanıcılar
452,190
Son üye
cinar12992

Yeni konular

Geri
Üst