Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Türkiye de olsaydınız sizede göndermeyi çok isterdim Ahmet bey kardeşim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Mehmet bey gondermis kadar, bende kanatlari almis kadar oldum yurekten tesekkur ederim, yardimlariniz icin her sey icin.
 
Rahmetli Mehmet TURHAN kardeşimin bir çalışması.
Öyle değil Ahmet bey. Bu resimdeki kanat şekli, düz uzun bir parçayı iki ucundan tutup farklı yönde kıvırma şekli. Bunu öylesine bir deneme için yapmıştı.

Hani PVC borudan kesip yapılan kanat şekli var ya.. işte ben alüminyumu boru şekline getirip, öyle kesiyorum. Benim yaptığım tam kapalı bir boru gibi olmuyor, yarım daire şeklinde oluyor. 80 cm. çapı olan bir borunun yarısı gibi düşünün.
 
hmm anladim Mehmet bey. Sarj kontrol icin bir tavsiyeniz varmi Mehmet Bey ?
 
Tamam Mehmet bey, siz arsiv deyince 1-2 saniye dusundum aklima buyuk ucsuz bucaksiz agzina kadar dolu bir depo geldi :)
 
Yok be ustam, nerdeee.. Elime geçen bilgileri bilgisayarımda rastgele bir yerlere atıyorum, ondan sonra ara ki bulasın.
 
Sef'im bende de boyle karmasalar oluyordu en sonunda careyi bir kac gunumu ayirarak tum dokumanlarimi ayirarak yedek bir diskte dopalamakda buldum. Hepsini ayirdim siniflandirdim. Rahat ettim. Bende arastiriyorum sarj kontrol devreleri fakat herkes farkli farkli yapmis hepside olumlu sonuc almis. Kimse hata yapmamis ilginc :) Durum boyle olunca bende tereddut ediyorum. Fakat bir kez daha anladimki biz cok sansliyiz. Bunun icin bir kez daha sukrettim. Hangi siteye baksam (Türkçe siteler) Siz, Rahmetli Mehmet Turhan, ismini tam hatirlayamiyorum Abdulvahap Bey di yanilmiyorsam.. Toplamda 3-5 kisinin ismi geciyor. Bende su sonucu cikartiyorum sanirim Türkiye'de bu isin yurumesini, yayginlasmasini saglayan bu isi ilk yapan sizlersiniz.
 
Konusmalari kaçırmışım. Mehmet bey ben tabiki isterim hem benim içinde bir örnek olur onlar. Ayrica ahmet beye sonuna kadar katılıyorum ben sadece mehmet abimizi tanıdım digerlerini bilmiyorum ama yapmış olduğu bu desteği kolay kolay kimse yapmaz daha öncede soyledim bana bunu sevdiren mehmet abim oldu allah binlerce kez razi olsun ve kendimi bu konuda cok gelistirecegim buda sözüm olsun..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,567
Mesajlar
928,015
Kullanıcılar
452,191
Son üye
Saygınemniyet

Yeni konular

Geri
Üst