Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Tamam ahmet bey bilgi için teşekkür ederim.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hadi hayırlı olsun Ahmet bey, inşaallah istediğiniz sonucu alırız. Dediğim gibi mıknatıslar gelince yapacağımız işi adım adım gidelim. Yanlış anlamanızı istemem ama benim tariflerimin dışına çıkmazsanız sonuca daha çabuk ulaşırız.

Aşağıda yeni yaptığım alternatör resimleri var. Mıknatısların dizilimi hakkında bilgi verir sanıyorum.

SD530323.jpgSD530324.jpgSD530325.jpg
 
Mehmet bey, yanlis anlamak mi? Estagfurullah o ne demek sefi'm. Yanlis anlayacak olsam burada sizden yardim talep etmezdim, kafamin dikine gider yapar sonuc elde edemeden makinayi atardim.

Miknatislarin dizilisi hakkinda, ilk karar verdigimiz miknatislarda 15x10x5 de, siz 15 uzunluk 10 da genizlik kullansak deyince benim fikrim olusmustu kafamda miknatis yerlesimi hakkinda, ki bu sefer dogru fikir olusmus aklimda:)

Mehmet sanirim stator bayagi uzun. yanlis saymadiysam 38 oyuk gibi de.. 36 da olabilir.. cop kollari dikme isinde kullanilan malzemenin onemi varmi mehmet bey? Benim elimde, orgu ip diye tabil edilen slikon alasimli 0.26 lik olta ipi var. Saglam da onunla ormeyi dusunmustum. Olta ipi deyince misina degil dikis ipini andiriyor ama cok daha saglam.

Ellerinize saglik ustam umarim istediginiz sonuclarin cok daha fazlasini elde edersiniz.
 
Bobinlerin sıkıca sarılmasında hatta emaye vernik dökülmesinde çok fayda var Ahmet bey. Oyuk içindeki bobinler bile şayet çok sıkı şekilde yerleşmemişse ince tahta parçaları ile sıkıştırmalı. Gevşek olduğunda elektrik üretirken ince bir vınlama sesi duyulur.

Resimdeki alternatörü topladım ve denemeyi yaptım. 60 devirde 15 v. 120 devirde 30 v. alıyorum.
36 oyuklu, rotor çapı 10 cm. uzunluğu 16 cm. 1,50 mm. telden 20 sipir sardım. Mıknatıs ölçüsü 40x20x10 mm. bir sırada 12 mıknatıs, toplamda 48 mıknatıs var.
 
Son düzenleme:
Hadi hayırlı olsun Ahmet bey, inşaallah istediğiniz sonucu alırız. Dediğim gibi mıknatıslar gelince yapacağımız işi adım adım gidelim. Yanlış anlamanızı istemem ama benim tariflerimin dışına çıkmazsanız sonuca daha çabuk ulaşırız.

Aşağıda yeni yaptığım alternatör resimleri var. Mıknatısların dizilimi hakkında bilgi verir sanıyorum.
Ustam arkadaşlar kusura bakmayın bunu görünce aklıma aşşadaki görüntü geldi açıktım mı nedir neyse geç de oldu sanırım anlayışla karşılarsınız hayırlı akşamlar.
dana-rosto-tarifi.jpg
 
Mehmet bey 60 devirde 15v guzel. Onceleri arastirma yaparken flans alternator haricinde boyle dusuk devirde verim alindigina rastlamamistim.

Bende elimdekini hayirlisi ile bitireyim, verim alayim, isi biraz ogreneyim, siradaki alternatorumun stator uzunlugunun olabildigince uzun olmasina dikkat edecegim.

Mehmet bey, Miknatislarin arasinda birsey varmi? cok merakliyim biliyorum :)
 
Hadi hayirli olsun kendime deyim:) 15x15x5 miknatislarimi sipais ettim az once 70 adet. Bu benim internet uzerinden ilk alisverisim.

Nedense pek hayirli olmadi. Bu gun bankaya gittim parayi yatirmak icin, artisiydi eksisiydi havale ucreti banka komisyonu kargo ucreti dahil 53 kusur euroluk miknatislar cikti 101 euroya.. olmaz abim olmaz bu ulke boyle kazik ceke ceke krizden cikmaz!

kizdim parayi vermedim. Neohobi sitesindeki 0232 469 69 30 miknatis siparis hattini aradim. 2 yi tusladim, telefona bir bayan cikti. Dedimki ben yunanistan dan ariyorum. Buraya miknatis gonderiyormusunuz? Saolsunlar kargomuz yok ama size PTT ile ulastirabiliriz, fakat uzun surer dediler. Onemi yok dedim. Mail gonderin adet ve ebatlari yazin size net bir fiyat verelim dediler. Mail gonderdim cevap bekliyorum. Is yapacak calisacak kazanacak insan belli. Ne varsa yine anavatanimda var Allah zeval vermesin.
 
Allah bilir o site de ülkemizden alıp karını koyup gazlıyordur pardon satıyordur :)
 
O benzettiğiniz yiyecek jambon olsa gerek değil mi sayın by lent ? Ama bayağı da benzemiş yani.

Bu yaptığım alternatör Emre beyin yaptığı alternatörün tam 8 katı oluyor. 36 oyuklu, bir sipir uzunluğu 16 cm. ve toplamda 48 mıknatıs. O motor 25 kg. ağırlığında. Hurdacıda bulduğumda 1 km.lik yolu kucağımda getirdim. Artık o kadar elektriği versin kerata.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,568
Mesajlar
928,020
Kullanıcılar
452,192
Son üye
yildizlarkayar

Yeni konular

Geri
Üst