Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
PLC ve Pitch kontroller olmayan türbinler için konuşuyorum;
diyelim sizin türbininiz max 50volt veriyor olsa bile şarj kontroller akü seviyenize göre frenleme yaparlar , alternatörden gelen değerler çok önemli değildir.
Ama pitch kontrol olanlarda durum biraz daha farklı tabiki.
Ahmet bey yapıştırıcı olarak önce permatex kullanmıştınız fakat memnun kalmamıştınız sonra epoksi kullandığınızı söylediniz. peki epoksiyi nasıl sürebildiniz rotora? yani akışkan sıvı değil mi epoksi.
Estağfurullah sayın by lent ne demek affedin. Benim için bu kadar düşünceli olmanızdan çok memnun oldum, sağolun.
Bu pc ses kartı ile osiloskop yapımını duymuştum ama doğrusu çok fazla da araştırmamıştım. Şimdi tekrar gündeme almak gerekecek sanırım.
Anemometre sistemini daha önce izlemiştim, bir ara onu da yapmaya çalışacağım. Benim elimde portatif el tipi olanlardan var.
sayın Şefim bir kaç sorum olacaktı
1- fisher paykel nüve usulunde mıknatıs içeride bobinler dışarıda olacak şekilde yapabilir miyiz. yani normal fisher-peykeldeki durumu tersine çevirsek olurmu? rotor ortada stator çevresinde ama fisher paykel gibi nüveli alternatör olurmu? bu sistemin çöp kolsuz olduğundan daha verimli olduğunu söylemiştiniz. oyuklu stator yerine içeriye bakan nüveli stator olabilir mi yani?
2-fisher paykel sistemindeki 3 nüveye iki mıknatıs geliyordu .ortadaki nüvenin karşısını boş bıraksak olurmu -zira zaten nötürde kalıyor.
3-bir cm kalınlığındaki mıknatıs en fazla kaç cm uzunluğunda nüveye sarılı bobini indükleyebilir. yani nüvenin uzunluğu ve etrafına sarılabilecek tel sarım sayısının ideal induklenme açısından bir sınırı nedir.
4-fisher paykelde nüve karşısında mıknatıs oluyor . acaba aynı anda, aynı kutup mıknatıstan nüvenin altına ve üstüne de koysak böylece indukleme daha fazla olsa nasıl olur.
teşekkür ederim.