Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Yani turbinden gelen volt 31.5v u gectiginde frenliyormu simdi ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yani turbinden gelen volt 31.5v u gectiginde frenliyormu simdi ?

Ahmet bey;

PLC ve Pitch kontroller olmayan türbinler için konuşuyorum;

diyelim sizin türbininiz max 50volt veriyor olsa bile şarj kontroller akü seviyenize göre frenleme yaparlar , alternatörden gelen değerler çok önemli değildir.

Ama pitch kontrol olanlarda durum biraz daha farklı tabiki.
 
Egemen bey; sanirim ifade edemedim. Merak ettigim:

Farzedelim ben bu cihazi aldim.

PLC ve Pitch kontrol yok. Turbinden cihaza girisi yaptim. Cihazi akuye bagladim. Turbin den gelen volt 31.5 i gectiginde sarji kesip Frene mi gececek?
 
Yavas da olsa hafiften hafiften ilerliyoruz. Tum islemler su terazisi ile kontrol edilerek yapilmistir.

106hvrk.jpg


345ct8w.jpg


24ne7g5.jpg
 
Emre bey, tesekkurler. suratle olmasada yavas yavas ilerliyoruz :) Cogu gitti azi kaldi dediginiz gibi.
 
Ahmet bey yapıştırıcı olarak önce permatex kullanmıştınız fakat memnun kalmamıştınız sonra epoksi kullandığınızı söylediniz. peki epoksiyi nasıl sürebildiniz rotora? yani akışkan sıvı değil mi epoksi.
 
Son düzenleme:
Estağfurullah sayın by lent ne demek affedin. Benim için bu kadar düşünceli olmanızdan çok memnun oldum, sağolun.
Bu pc ses kartı ile osiloskop yapımını duymuştum ama doğrusu çok fazla da araştırmamıştım. Şimdi tekrar gündeme almak gerekecek sanırım.
Anemometre sistemini daha önce izlemiştim, bir ara onu da yapmaya çalışacağım. Benim elimde portatif el tipi olanlardan var.
 
sayın Şefim bir kaç sorum olacaktı
1- fisher paykel nüve usulunde mıknatıs içeride bobinler dışarıda olacak şekilde yapabilir miyiz. yani normal fisher-peykeldeki durumu tersine çevirsek olurmu? rotor ortada stator çevresinde ama fisher paykel gibi nüveli alternatör olurmu? bu sistemin çöp kolsuz olduğundan daha verimli olduğunu söylemiştiniz. oyuklu stator yerine içeriye bakan nüveli stator olabilir mi yani?
2-fisher paykel sistemindeki 3 nüveye iki mıknatıs geliyordu .ortadaki nüvenin karşısını boş bıraksak olurmu -zira zaten nötürde kalıyor.
3-bir cm kalınlığındaki mıknatıs en fazla kaç cm uzunluğunda nüveye sarılı bobini indükleyebilir. yani nüvenin uzunluğu ve etrafına sarılabilecek tel sarım sayısının ideal induklenme açısından bir sınırı nedir.
4-fisher paykelde nüve karşısında mıknatıs oluyor . acaba aynı anda, aynı kutup mıknatıstan nüvenin altına ve üstüne de koysak böylece indukleme daha fazla olsa nasıl olur.
teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,076
Mesajlar
923,046
Kullanıcılar
451,362
Son üye
alp2234

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst