Sıvı lehim nedir ?

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Abiler merhaba ;

Sıvı lehim diye birşey duydum bu sıvı lehim ile 2.5 ttr kablo birleştirme yapılırmı ? Çok daha hemojen olur ve izolasyon u eritmez diye düşündüm

Bu lehimin erime sıcaklığı çok düşük. Hatta krem halinde tüpte bulunuyor. Özellikle çok bacaklı elektronik elemanların sökülmesinde sıcak hava ile birlikte harika sonuçlar veriyor . Mekanik bağlantılar için kullanılan bir malzeme değil. Kalın kabloları lehim ile bağlamak çok zor. Çok fazla ısı gerekiyor. Bu da izolasyonu mahvediyor.

İzolasyonu sağlamak için belki deforme olan kısma ısı ile büzüşmeli makaron düşünülebilir.

değerli ustam, sıvı lehim kablo için uygun bir malzeme değil. yukarıda ustalarım zaten söylemişler, smd elemanlar için uygun. lehimli makaronlar var sadece kablo birleştirmek için (güzel ülkemde bulma zor olabilir ve biz götürü iş yapanlar için tuzlular) benim video sitelerinde izlediğim hep bildiğimiz lehim telini bir potada eritip içine daldırıyorlardı. prizler ve anahtarlar için, eklerde kullanmıyorlardı. mutlaka lehim olması gereken kablo eki varsa, çakal işi eki yap üzerine pasta ve lehimi sar, pürmüz çakmakla ısıt. havya işkence gibi bekletiyor. yeterli ısıtmayı sağlamıyor.

Birde lehim potası var acaba onu mu kastettiniz? Gerçi oda kabloları eklemek için çok uygun sayılmaz.
Yok ustam tüp içinde Krem gibi oluyor.

Çok heveslenmistim peyzajda 60 a yakın ek yapacaktım. Bu Krem lehime daldırıp çakmakla ısıtır geçerim diye ne hayaller kurmuştum hâlbuki 😅

Yaptığım iş tam olarak fotodaki iş. Arıza çıksa bakalım ne halt edecez ...

Ekli dosyalar

• IMG_20251001_094406.webp
    IMG_20251001_094406.webp
    319.3 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20251001_094337.webp
    IMG_20251001_094337.webp
    192.1 KB · Görüntüleme: 20
Yok ustam tüp içinde Krem gibi oluyor.

Çok heveslenmistim peyzajda 60 a yakın ek yapacaktım. Bu Krem lehime daldırıp çakmakla ısıtır geçerim diye ne hayaller kurmuştum hâlbuki 😅

Yaptığım iş tam olarak fotodaki iş. Arıza çıksa bakalım ne halt edecez ...
Dolgu maddesi protolin ise mekanik olarak çok güçlü olması lazım değil eklerin. Zaten protolin kemik gibi oluyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,409
Kullanıcılar
459,366
Son üye
Mssksısıss
Geri