Serit Led de Problem Yardımcı Olacak Varmı ?

sana o akli veren elektrikcinin!
serit led prtalama metrede 0.7-1 amper ceker. sen 2 amper ile en iyi sartlarda 3 metre bile zor calistirabilecekken 5 metre yapmissin. sargilar eriyip kisa devre olmustur.
adaptoru 4-5 amperlik bir trafo ile degistir sprunun duzelecek.
haaa bir umut belki sadece kopru diyotlar yandi. onlarin girislerinden ac olcum yap. eger trafodan ac cikiyorsa sadece kopru diyotlar yanmistir. o zaman diyotlari degistirir adaptoru baska yerde kullahabilirsin ama sakin 5 metrede kullanma.

Ne mutlu size...

İyi geceler.
Merhabalar 2000mA bir adaptore 5 metre şerit led taktım birde çıtçıt anahtar dolap kapağı açılınca led yanacak kapanınca sönecek. Bu şekilde çalışıyor fakat kapak kapandıktan sonra şerit led 1 metresi hala daha yanmaya devam ediyor. Adaptörden şerit lede bağlamak için DC konektör kullandım led ile bağlantıyı çok telli (kesit 1-1,5) kalın bir kablo ile yaptım bu kablo yaklaşık 10-15 cm uzunlukta.Acaba bazı ledlerin sönmemesi bu kalın kablo ilemi alakalı .

Tek çip şerit ledlerin metresi 4,8w'tır 5m'si 24w yapar 12v'ta 2amper akım çeker.
Sn clovers limitswitch ile + kutpu kesin, siz herhalde - kutpu kestiniz ve biryerden şase aldı yada switch tam açma yapmadı.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,661
Son üye
gazihannclk

Yeni konular

Geri