Soğutmacı İklilimlendirmeci Arkadaşlardan Kimse Yokmu

Amonyakli sogutma İle İlgİlİ sorusu olana yardimci olabİlİrİm
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
selam arkadaşlar nerelerdesiniz işlernde başarlar sayglarmla mahmut aytaç
 
Tahirduran arkadaşımızın dediği gibi,Soğutma geniş kapsamlı bir alan içeriyor.Bencede soru soruldukça daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.Soğutmayı yeni öğrenen arkadaşlar için ise tavsiyem öncelikli çalışma prensibini iyi anlamalarıdır.
 
soğutma sisitemini ve arızalarını burada tek tek anlatmak için arkadaşların dediği gibi, sn. Nuri ÖZKUL(SOĞUTMA TEKNİĞİ) hocanın kitabını olduğu gibi yazmamız lazım .bunun yanısıra tecrübe ,karşılaşılan arıza ve karşılaşılacak arızaları da buraya yazacağımızı düşünürsek buna ne zaman yeter.nede bizlere ayrılan alan.ALLAH . ömür verdiği sürece herkez dili döndüğünce bilgisi oranın da canla başla bildiğini aktardığı düşünülürse ;bence gereksiz konulara zaman ayırmanın pek manası yok.
başarılar
 
Arkadaşlar Soğutma Kontrolleri nasıl yapılır konusunda bir kaç madde de ben belirtmek istedim.

Öncelikle kompresörleri koruyan 4 ana eleman vardır.

1- Termik
2- Termistör
3- Kombine Otomatiği
4- Yağ basınç otomatiği

Rack Controller'ın ise çalışma mantelitesi yukarıda belirttiğim bu elemanlardan gelen sinyallere göre kompresörleri çalıştırır veya durdurur.
 
merhaba arkadaşlar ben otomasyon işi yapıyorum klıma santralleri egzost fanları ile kontrol için taktıgımız sensörlerden dolayı cok karşılasıyorum..biz DDC kullanıyoruz uzaktan kontrol sistemimizde DDC ler A/input D /input A/output D/output olarak PLC lerden daha kullanışlı ve geliştirilebilir cihazlar.birbirleriyle baglantı kurabılıyorsunuz,haberleşme ve yönlendirme yapabiliyosunuz..jonshon kontrol kullanıyoruz genelde sensörleri komponentleri ve DDC leri üretiyolar ve Türkiye de bayilik sistemiyle çalışıyor şuan jonshon kontrol ve otomasyon şirketlerine küçük işlerini proje bazlı yaptırıyor..haberleşmelerde yönlendirmelerde (Master ve slave uygulamasında ) NAI,ede v.b programlar kullanılıyor..aklıma gelenler şimdilik bu kadar bilgiler içinde diğer arkadaşlara teşekkürler..
 
arkadaşlar iklimlendirme soğutma 2.sınıf öğrencisiyim dönem ödevim var bi proje yapacaz basitt bi proje soğutmayla ilgili yada aklınızda varsa maaliyetii fazla olmayan ilginç proje varsa aklınızda yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkürler
 
arkadaşlar iklimlendirme soğutma 2.sınıf öğrencisiyim dönem ödevim var bi proje yapacaz basitt bi proje soğutmayla ilgili yada aklınızda varsa maaliyetii fazla olmayan ilginç proje varsa aklınızda yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,011
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Geri
Üst