Sona yaklaştık (sigma cnc projesi)

buldolabı motoru sessiz çalıştığı için ben de düşünmüştüm.
nasıl bir sistem yapıyorsunuz ? bilmediğim için soruyorum. motoru edinsem basit yapılır mı acep ?
 
Merhaba, piston segman ve silindir üçlüsünün olduğu sistemler ile sıvı pompalamak isterseniz, sirküle ettirmek istediğiniz sıvı segman ağız aralıklarından kartere geçecektir. Bu da motorun kısa zamanda bozulmasına yol açar.
Sizlere önerim bulaşık veya çamaşır makinelerinde bulunan su tahliye pompaları olacaktır. Hem sessiz hem amaca uygun olur. :)
Beyaz eşya hurdacılarından vb yerlerden bozuk makinelerden sökülüp kullanılabilir.
Saygılarımla
 
Ben motoru aldığımda kablosu bağlı bir şekildeydi sanırım termostadı çıkarıp 220 yi bağlamak gerekiyor bir forumda şöyle bir açıklamaya rastlasım
alıntı "kardeş senin makine çift yönü
ama aynı anda sadece tek yön çaışır
bunun için o 3 bacak artı bir de toprak kullanacaksın
o motorda takılı bir parça vardır onu çıkarınca 3 bacak çıkar ortaya
onun 2 bacağını kullanacaksın
aynı anda 3ünü takarsan gümler
şimdi devre şu genelde üstteki gidiştir alttakilerden biri de geliş
ancak bir ölçüm aleti ile bakacaksın ikisine de kısa devre veren ile kısa devre yaptığından birini kullanacaksın
ancak oralarda bir yerde tüp biçimlibir şey olacak o kondansator dalgalanma olup motor yaqnmasın diye
onu da takman şart
yoksa motor dalgalanmada güm eder takmazsan gene çalışır ama bozulabilir
toprak telini de motorda bir yere vidalayacan
sakın diyorum toprağı o 3 bacaktan birine takma
kompressör olarak lastik şişireceksen kendi başına gücü yetiyor tank kullanırsan boya için gereken basıncı elde edersin"

Onun haricinde servis gaz girişi hava girişi ve hava çıkışı uçları var servis gaz girişini körlemek gerek hava çıkışına 8 mm lik plastik boru ile uzattım
 
Buzdolabı motoru hava püskürtmek için mi? Püskürtme için basınç lazım. Yani ciddi basınç lazım. Buzdolabı motoru kaç bar basınç üretebiliyor bilmiyorum ama ben Çin'den aldığım mist sprayer için kompresör çıkışını 4 bara ayarlayıp kullanıyorum. Alette 2 tave vana var. Birisi hava akışını kontrol etmek için, diğeri de su akışını. Vanaları çıkarıp kanalların kalınlıklarına bakmadım ama kendileri yapanların şemalarına bakınca hava kanalı sıvı kanalından daha kalın. Hava kanalı düz bir çizgide ilerlerken sıvı kanalı hava kanalının ortasına 90 derece delinerenek birleştirilmiş. Bu sayede hava kendi kanalında ilerlerken sıvı kanalında bir emme oluşuyor. Yani hava aynı zamanda sıvıyı haznesinden emiyor ve kanalların birleşme noktasında aynı zamanda hava-sıvı karışımı meydana geliyor. Sıvı kanalı hava kanalında bir engel olmadığı için hava hiç bir zaman sıvı kanalına yönelmiyor. Referans olarak aşağıdaki diyagram incelenebilir.
 
Buzdolabı motoru hava püskürtmek için mi? Püskürtme için basınç lazım. Yani ciddi basınç lazım. Buzdolabı motoru kaç bar basınç üretebiliyor bilmiyorum ama ben Çin'den aldığım mist sprayer için kompresör çıkışını 4 bara ayarlayıp kullanıyorum. ...

Selam Bir çok kişi buzdolabı motorundan kompresör yapıp basınçlı hava ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Temizlik işlerinde falan yeterken boya yapmaya geldi mi yetmeyeceği söyleniyor.
Arkadaşlar buzdolabı motoru ile soğutma sıvısı pompalamayı düşünüyorlardı. Bu yüzden görüşlerimi yazdım.
Sizin ürün zaten o iş için yapılmış
Saygılarımla
 
tek başına ekovat motor sanırım hava püskürtmeye yeterli olmuyor. benim amacım sadece hava püskürtüp hem takımı biraz olsun soğutmak hem de talaşları uzaklaştırmak. zira mdf tabla kullanıyorum sıvı soğutma şimdilik mümkün değil.
herhangi bir buzdolabı motorunu fişe taktığımızda o zaman 3 borudan biri emiş biri de hava çıkışı veriyor. peki gazla falan ne alakası var biri de gaz hortumu sanırım sonuçta soğutma yapılmayacak gazın uçması o hortumun boşta bırakılması problem olmaz bence motora zarar vermedikce
 
Eskiden bunun benzeri ekipman satılıyormuş /bulunuyormuş elk. süpürgeler yanında yalnız bazı modellerinde kullanılabilir zira üfleme özelliği kullanarak mümkün, kolayca aynısını yapabilirsiniz. Yapamazsanız nalburdan ilaçlama aleti satın alıp üfleme için bir süpürge modifiye etmeli.
1e11ecd2969d42cf287aaf931455a5cf.jpg


39343442_tn30_0.jpg


Çoğumuz evimizde damacana kullanıyoruz bunun pompa prensibi aynı, farkı kesik oluşu, bunun pilileri var bunlar kesintisiz yani düğmeye bastıkça dolduruyor ama yapısal olarak pervane suyu basıyor. Ticari ürünlere baktığınızda birinci örnektekinden olduğunu rahatlıkla anlarız.

165610001_tn30_0.jpg

Temsili resim.
 
Ekovatlar kapalı sistem oldukları için segmanlardan yağ kaçağı mevcut. Eğer ahşap işliyorsanız üflediğiniz havadaki yağ işlediğiniz mlz ye zarar verebilir. Yağı çok iyi filtre etmek lazım. O tip filtreler Fiziksel ve kimyasal) kendiniz bile yapsanız astarı yüzünden pahalıya çıkabilir. Değer mi bilmiyorum.
 
Benim hep yapmak istediğim püskürtme değil de pompayla takıma sıvı akıtarak soğutmak ama büyük tablalı makinelerde olmuyor tabi. Olur da makinenin altında tabla genişliğinde, hatta biraz daha büyük bir filtreleme bölümü yapmak gerekir. Bir de sıvıyı bol akıtmak lazım ki talaş yüzey profilin kanallarına takılmadan alt hazneye ulaşabilsin. Belki ulaşamadan kanallar tıkanır. Zor yani.

Sırf hava kullanmak da bir çözüm. Sıvı kadar efektif değil ama hiç soğutma olmamasından daha iyi. Ben sıvıyı temizlemeye üşendiğim zamanlarda bazan sadece hava üfletiyorum.
 
Bu arada sadece hava soğutma bana yeter diyenlere şöyle bir alternatif sunayım. Galiba daha önce de bahsetmiştim. Turbo charger'larda kullanılan basınç çarkı (compressor wheel). Bunlar optimum oranda havayı emerek sıkıştırmak için tasarlanıyor. Motor bloğuna yakıt ile birlikte mümkün olduğunca hava (aslında oksijen) basmak için. Buna uygun bir gövde kesilebilir. Ebatları da ufak olur. En fazla 100mm küp civarında bir şey olur. Sadece yüksek devirli bir elektrik motoru almak gerekir. Devir yetmezse kayışla 2'ye veya 3'e katlanır. Hava basmak için bence iyi bir fikir. Ben ebay'de bulduğum en ucuzundan almıştım. Bunlar bir de balansı yapılarak geliyor.

Teoride işe yarayacağını zannediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst