geçenlerde şantiye yakınlarına aydınlatma direği diktiler acaba ordan bir şekilde bağlantı yapmış olabilir mi? (pek mantıklı gelmedi) ama bu aydınlatma direği gunduz kapalıyken bile kapılarda ark var? bazen gunduz gidip kontrol ediyorum demiri sürttüyorum o kadar çok kıvılcım var üzerime sıçrıyorböyle bir olay sebepsiz olmaz başlıca sebepleri şunlar olabilir
sürttüğünüz demirin diğer ucu bir makineye veya elektrikle alakalı bir aksama değiyordur değdiği aksam ve makinede nötr gevşemesi mevcuttur yada makine veya aksamda ciddi Elektrik kaçağı vardır
kapı bir yerden elektrik alıyordur tavan yani köprü vinç veya kapıya yakın bir tesisat ve makine olabilir
temel topraklaması veya münferid topraklaması kapıyla bağlantılı olmuş yine ciddi bir elektrik kaçağı vardır kontrol ediniz
şantiyeyi besleyen ana kablo ya veya herhangi bir kablo ya bir yerden çivi vida vs bişe saplanmış trafoda yıldız noktası kaymıştır
şuan neresinden başlayacağımı bilmiyorum acaba bunun ilerde bir tehlikesi olur mu olmayacaksa öyle kıvılcımlı kalsınçinko bir sac tavana vidaladığım floresan lamba vidası sacın arasından geçen bir kabloya saplanmıştı faz ve nötr yer değişimine uğradı tesisat alllak bullak oldu ve 2 gün uğraştım en son lambayı söktüm vida boşa çıktığı halde geri gelmiyordu altta dikkatli bakınca kabloya vidalandığını gördüm
tüm hassas ve şüphelendiğiniz her noktaya dikkatlice bakınız ummadığınız taş baş yarıyo
kapı yanından başlayarak saha çevresinden bir tur attım dikkatimi çeken bişi olmadıbırakılan her küçük arıza büyük arızaların ve maddi kayıpların habercisidir
kapıya bağlı her demir aksamı takip ederek başlayın kapıya yakın olan kısımdan