elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
şimdilik bir sorun olacağını sanmıyorum eğer PSU kaliteliyse 4-5 Amper fazlasını çeker ayrıca motorların üzerindeki akım değerleri maksimum yük için geçerli yani sizin motorunuzun üzerinde 10 amper yazıyorsa siz motoru boşta çalıştırdığınızda motorda yük olmadığı için çok düşük akım çekecektir motor kalkışını rampalı kalkış dediğimiz yavaştan hızlıya geçecek şekilde ayarlarsanız daha iyi olur step motor sürücülerinde rampalı kalkış var mı bilmiyorum step motor ve sürücüsü hiç kullanmadım eğer varsa rampalı kalkış olarak motoru çalıştırınSanırım PSU seçiminde yanlış yapmışım. Sürücüler 6 amper çekiyor 4 adet sürücü 24 amper çekecek benim PSU 25 amper'lik ucu ucuna yetiyor PSU'da aşırı ısınma veya başla sorunlar çıkarabilir. 48 Volt 1500 Watt'lık bir PSU alsaydım 31 Amper olacaktı. Ve 7 amperlik bir boşluk olacaktı. Şimdi ben bu işin içinden nasıl çıkarım. Bankacılık mezunu elektronikle uğraşırsa böyle sorunlar yaşayabiliyo. Ekipman seçimlerini daha ayrıntılı detaylandırabilirsek sıfırdan başlayanlar için daha verimli olacaktır.
Birde aldığım bu PSU'da kenarında Regulate Output Voltage yazan bir ayar düğmesi var, burada 48 volta düşürsem 31 Amper elde edip PSU'nun daha rahat çalışmasını sağlayabilir miyim?