Tablaya parçayı bağlama

hem 2 lira olsun hem 5 köfte olsun yokk
pasolar inceldikçe işleme süreniz uzayacak tabiki. (feedrate i arttırabilirsiniz)
kalın pasolar parçayı esnetiyor düzgün sonuç çıkmıyorsa parçayı bağlamanızdan kaynaklanıyor.
bir de makineninz nedir bilemiyorum ama esneme makineden de olabilir mi ?
 
hem 2 lira olsun hem 5 köfte olsun yokk
pasolar inceldikçe işleme süreniz uzayacak tabiki. (feedrate i arttırabilirsiniz)
kalın pasolar parçayı esnetiyor düzgün sonuç çıkmıyorsa parçayı bağlamanızdan kaynaklanıyor.
bir de makineninz nedir bilemiyorum ama esneme makineden de olabilir mi ?
Haklisin tabiki oyle bi dunya yok. Makinayi bi muhendis arkadasimla benim icin yapti. 4 kw hertz spindle var uzerinde. Fotograf eklerim yarin. Beklemek sorun degil zaten, birinci onceligim kaliteli parcalar cikarmak, bunun yoluda parcayi kaliteli bi sekilde sifirlamaktan gectigini biliyorum asil aradigim sey bu. Pratik ve beni yormayacak, is parcasini ters cevirdigimde hata payi olmadan arka yuzeyi isleyecek bi sistem.
 
parçayı sıfırlamak aslında çok basit ki niye bu kadar zorlanıyorsunuz ?
L şeklinde bir köşeden makineyi sıfırlayın.
parçayıda bu köşede sıkıştırın sabitleyin.
sonra tersini çevirip gene aynı köşeye sıkıştırın bitti gitti
 
sanırım senin için piston değilde yapacağın parçaya göre oturtacak yuvalar yapman daha mantıklı. Yani parçayı işler, işlenmiş parçayı oturtacağın kalıp parçayı tablaya sabitle vs..

Piston ok. Bugün delrin gelecek bu karşılıkları keseceğim.
 
Dün delrinden karşılıkları kestim. Biraz kaygan yüzeyli. Ama önüne merdiven kaydırmaz şeysleri filan yapıştırırsam sağlam olacak gibi. Belki sıkıştırma için yaptığım üst çentikleri büyültebilirim.

168fqbk.jpg



Bunun dışında aşağıdaki sıfırlama şeysinden aldım. (Yaylıdır, elle uğraşmayayım diye) Fakat yay yokmuş neyse idare edeceğiz. Fakat bunu bağlayamadım. Çünkü bütün limit portlarım dolu.
Aşağıda kırmızı brekoutboard'a sahibim. 2. lpt portunu mu kullanmalıyım? 2 LPT portunu kullanırsa direk 5v ile hiç breakout'a girmeden arada bir devre kullanmadan bağlayabilir miyim?

6s44co.jpg
 
2. Lpt portu değil r232 mach3 ten bağımsız çalışan harici kontrol kolu bağlamak için
 
yok kartın üzerindeki gameport gibi olan girişten bahsetmiyorum. PC'imde 2. lpt portu mevcut. Bu 2. LPT portuna direk giriş yapabilir miyim? Yoksa arada yapmam gereken ufak bir devre gerekli mi?
 
port yakmamak için araya koruyucu devre yapılsa iyi olur
kontrol kartında ki inputları iincele nasıl yapmışlarsa sende aynısından bir devre yapabilirsin
 
Kartta hiç uygun yerde değil araştırayım biraz. Geçici olarak LM4 e-stop'u söktüm. Bu proba 12V vermeden olmuyor. Ben direk gnd ile lm4 arasımda köprüleyecek şekilde bağladım. Fakat çalışmadı. Doğru mudur?

12 v arasında köprüleyince oldu. Fakat bu şekilde motorun şasesinde dc12 akım geçmiş olacak sürekli. başka bir yöntemi yok mudur?
 
Son düzenleme:
Sıfırlama macrosunu bir türlü yapamadım. Herkes kendi makinasına göre uyarlamış tabi. Ben şöyle yapma istiyorum. Referans all home noktası benim bir noktam olsun(0,0,0), sonra mengenenin köşeside sıfır noktası olsun istiyorum. Yani çizdiğimde her projede 0.0.0 olarak atadığım köşe direk mengenenin köşesinden başlasın istiyorum. Sanıyorum bunun için G54 vb. gerekiyormuş. Peki cam yaparken bu noktanın g54 olduğunu nasıl belirleyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,948
Kullanıcılar
450,947
Son üye
sitroen91

Yeni konular

Geri
Üst