Tedaştan orijinal fikirler :)

Abi paralelde biri olmazsa diğeri iş görür, ya bide seri de sorun çıkarsa.Hepsi gider.....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Paralel demek eninde sonunda ikisi de aynı kapıya çıkar demek.
Yani biri iş görmüyorsa paraleli de iş görmez !
 
"ve" "veya" kapısı.Bütün mesele bu.:)
 
Bunda bir şey yok. O anda bulunmuş bir çözüm. Tehlikesi de yok. Ben TEDAŞ'a yıllarımı verdim. Nice tehlikeli hatalar var. Geçici olarak yapılmış ama sonradan unutulmuş bir sürü tehlikeli çözüm. Ayırıcının kontakları yanmış, adam alttan kontakları kısa devre etmiş ancak bıçaklar açılıyor. Akşama doğru ekip o bölgeye giderken ayırıcıya dikkat diyor. Ama ne olduğunu söylemiyor. Trafo direğindeki bu ayırıcının sigortasını değiştirmek için çıkan eleman bıçaklar açık diye dikkat etmeden trafonun yanına çıkıyor. 15KV. elektriğe çarpılarak direkten düşüyor. Eleman çok şanslı. Biraz yanık ve yüzeysel yaralanma ile kurtuldu. Ancak şimdi evinde bir lamba değiştirmeye korkuyor. Havai hat İletkeni kopuyor. Tek klemensle geçici bir bağlantı yapılıyor. Sonra unutuluyor. Sonra hafif bir kar yükünde iletken sıyırıyor ve yere düşüyor. Daha niceleri.
 
Nükleer enerji konusunda; Biz bu enerji ile dünya ile aynı zamanda tanıştık. 1970 li yıllarda AKKUYU termik santralinin yeri ayrıldı. O zamanlarda Teknik Öğretmen okulunda öğrenci idim. Çevre aydınlatmasını yapma konusunda bazı çalışmalarımız olmuştu. Yıl 2015 hala havanda su dövüyoruz. O zaman başlasaydık bu gün dünyaya teknoloji satıyor olacaktık. Ayrıca bundan dört yıl önce öğrencilerimle İstanbul Küçük çekmece nükleer araştırma merkezine gittik. Atomun parçalandığı reaktörün içine girdik. Atom önümüzde 7 metre derinliğinde bir havuzun içinde parçalanıyordu. Herhangi bir riski olsa 30 kişilik öğrenci grubunu içeri alırlar mıydı? Çevremizde bir sürü nükleer santral var. Çernobil gibi bir tehlikeden kendimizi koruyamamışken bizde yok diye rahatlayabilecek miyiz? Cep telefonu kullanmıyorum diye etrafımızdaki milyonlarca sinyalden kendimizi koruyabiliyor muyuz? Nükleer santral bence şart ancak kurulacağı yerler konusunda endişelerim var. Bunu tartışabiliriz. Daha uygun yerler bulunabilir. Bana göre AKKUYU yanlış.
 
Dünya nükleer güç ile 1930 larda tanıştı !
Santral olarak 1954..

Bu iş de tehlikeli olan atıklar değil kalp erimesidir.
İlk kalp erimesi sözde en güvenli reklamı olan yer abd de Three Mile İsland da oldu.
Çernobil daha sonra..

Soğutma en önemli faktör !
İkinci büyük tehlike deprem riskidir.

Bu ve benzeri sebepler neden Akkuyu da sorusunu cevaplar .

---
ve evet insan faktörü çok önemlidir.
Başlığı açan arkadaşın ve sonra diğerlerinin vurguladığı gibi .
Anlık yapılan şeyler unutulmamalı ve çoook acil doğrusu ile değiştirilmeli.

Japonya hariç ( onun sebebi başka ) Three Mile İsland ve Çernobil , adeta zorla , çalışan sistem sabote edilircesine yani insan hatası ile ve üstelik emniyet adına yapılan uygulamalarla çökertildi !
Bıraksalar kendi haline çalışacak ve ya hatalarını kendisi giderecekti..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,048
Mesajlar
922,844
Kullanıcılar
451,318
Son üye
ibrahimturan20

Yeni konular

Geri
Üst