KOŞULLAR
1) Sarejavo'da Müh. Tamamlama Egitimi almak için Teknik Ögretmen olmak şarttır.
2) Sarejevo da Müh. Tamamlama Egitimi ingilizcedir.
3) Egitime başvurmak için YGS(ÖSS) MF4'te barajı geçmek gerek veya Türkiye'de de yapılan SAT sınavından minimum 1000 puan almak gerek.
YGS MF4: Yılda 1 kez Nisan ayında Ösym tarafından yapılıyor, baraj puanı (bilmiyorum?), Herhangi YGS (ÖSS) kaynaklarından çalışılabilir.
SAT Sınavı: (Nerede, yılda kaç kez yapılır, hangi kaynaklardan çalışılabilir bilmiyorum?) baraj puanı 1000.
4) Başvuru yapıldıktan sonra İngilizce yeterlik sınavını geçmek gerekiyor. Sınavın adı "IUS PROFICIENCY". Türkiye'de de yapılan TOEFL'dan 500 puan veya IELTS'den AKADEMIK 6.0 puan alininca bu "IUS PROFICIENCY" sinavidan muaf olunup direk Egitime baslanabiliyor.
TOEFL: (Nerede, yılda kaç kez yapılır, hangi kaynaklardan çalışılır bilmiyorum?) , baraj puanı 500 (Veya bilgisayar tabanlı TOEFL’dan baraj puanı 180), hangi kaynaklardan çalışılabilir bilmiyorum?
IELTS: (Nerede, yılda kaç kez yapılır, hangi kaynaklardan çalışılır bilmiyorum?), baraj puanı AKADEMIK 6.0 puan.
Veya Sarejevo Unversitesi!nde ingilizce hazirlik Okullari bulunmaktadir. Okullar donemlik ve Yaz okulu olarak 2 cesittir,
İngilizce Hazırlık Okulunda (2 yarıyıl için) 4000 Euro. 8 haftalık Yaz Okulu 600 Euro. Ayrica 300 Euro kitap ucreti,
ingilizce hazirlik Egitimi sonunda "IUS PROFICIENCY" sinavini gecenler egitime baslar.
5) Egitim ucretleri haric diger barinma ve gida giderleri toplami aylik yaklasik 250 Euro'dur.
Arkadaslar bilmedigim kisimlara soru işareti koydum. Bilenler doldurup veya yanliş bilğiyi düzeltip tekrar bu basliga yazarsa memnun oluruz. Mutef Elk. Ogrt 2005 Mezunuyum, 3,5 yıldır çalışıyorum, 2 gram aklı olan mühendis bozuntuları kendilerini birşey zannedip bize üstünlük taslıyorlar. Ama hepsi öyle degil gerçekten çok dürüst ve zehir gibi zeki mühendisler de var. Tesekkurler.
Kaynak
International University of Sarajevo > Türkçe > Sık Sorulan Sorular