Kimse kıvırmasın bu ülkede mühendisle teknik öğretmen araasındaki fark bir kağıt parçası kadardır.o eksiğide tamamlayınca hiçbir fark kalmıyacak aslında çoğu iş verene göre teknık öğretmenlık kokenlıler avantajlı olacaklar(acaba neden??).
o yüzden kendınızı hayal alemınızde yarattığını o eşsiz bakış açınız vs.ile kandırmayı bırakıp gerçek dünyaya donun.Az sayılmayacak bır iş tecrubesi göstermıştir ki korkuyorsunuz(tabiki kendini yetiştirmiş mühendis arkadaşların hiç umurunda bile değil bu mevzu).Özel sektör iş yapabilme kapasitenize bakar ve Allah ne verdiyse yüklerler siz kaldırdıkça biraz daha yüklerler ve kazandırdığınız para diplomanızdan daha önemli olmaya başladığında diplomanın bir önemı kalmaz.
Bu noktada teknık öğretmenın sıkıntısı en azından eşit şartlarda başlamak bu sıkıntıyı çekmeye.Zaten bu şansı yakalayan ve çalışanlarına bu perspektifle bakan bir firmada o büyük mühendislik diplomanızın tuvalet kağıdından farkı kalmaz...
Mühendislik diploması değil,insan önce kendini yetiştirecek iş hayatı konusunda!
2 tür okul vardır,1-Hayat üniversitesi (Yani hayatın ta kendisi) 2-Diploma üniversitesi
Yani yalnız diploma almak için çabalarsan,hayatta tabiki başarısız olursun,2 günde kapının önüne şutlanırsın!
Yoksa tüm diplomalar bana göre,bir Oxford mezunu olsan bile basit bir kağıt parçasıdır neticede sevgili arkadaşım,aslolan insanın kendisidir,kendini yetiştirmediysen bu iş yerinde de,hayatta da birşey ifade etmez,ben asıl bunu açıklamaya çalıştım,ama siz yanlış ve uygunsuz olan taraflara çekip durmuşsunuz.Teknik öğretmenin de,meslek lisesi mezununun da müh.liğe geçişi olabilir,ama kendini yetiştirmemişse,pratik ve teoriye tam hakim değilse,işin erbabı değilse,Nuh değil peygamber olsa bile hayatta da hiçbir şey yapamaz,başarılı da olamaz,ondan başarı da beklenemez.Sonuç bu..Bunun tartışılacak hiçbir yanı yoktur...Her meslekteki alt kademeden bir üst kademeye geçişte de aynisi geçerlidir.Yani bu durum belirli meslek grupları için de söylenemez.Gerçekler böyle maalesef..