Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

O programı bende izledim dün akşam yök baskanı TRT 2'de İşin Dogrusu programına katıldı ve bu teknoloji fakülteleri hakkında konustu fakat bu konustukları bildiğimiz şeylerden farklı değildi ve bu Teknoloji Fakültelerinin açılacagını söyledi ama yine mezunlarının ve ögrencilerin durumuyla ilgili bir şey demedi bende spikerin sormasını bekledim o da sormadı telefon numarasını vermesini bekledim soru sormak için onu da vermedi sonucta yeni bir şey ögrenemedim.

İzleyemeyen arkadaslar için programın Teknik egitimlerle ilgili bölümü (1. bölümü indirin) :



Sunum
 
Son düzenleme:
Abbas güçlü yine olayı siyasi açıdan ele almış bizim üzerimizden olaya genel bir bakış yapmış ancak yinede en azından duyurumuzu tüm türkiyeye duyurmuş oldu inşallah birilerinin dikkatini çekmiştir.
 
programı sly man arkadaşım sağolsun izledim aslında o kadar ümitsiz bir durum yok gibi geldi bana sanki mezun ve mezun olacak arkadaşlar hakkında üstü kapalı bir gönderme olmuş gibi geldi bana
 
[email protected] bu adresten bana gelen cevap maili:

Sayın İzleyicimiz,


05.01.2009 11:47:15 tarihinde tarafımıza göndermiş olduğunuz mailinize ilişkin cevabımız aşağıda yer almaktadır.



Kanal D yayınlarına göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Belirtmiş olduğunuz konu hakkında 0212 413 54 44 telefon numarasından haber merkezimizle görüşebilirsiniz.

[email protected]



Kanal D yayın akışı ile ilgili tüm bilgileri Anasayfa - Kanal D internet adresinden ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.

Kanal D ile ilgili her türlü görüş, öneri ve isteklerinizi haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren Alo D'yi arayarak veya [email protected] mail adresimizden ulaşarak bildirebilirsiniz.






İyi seyirler,

Sevgi ve saygılarımızla.







İzleyici Bilgi Merkezi


Tel : 0212 478 00 88

Fax : 0212 478 00 89
Web : Anasayfa - Kanal D
 
Abbas GÜÇLÜ hakkında ki öngörümü günler öncesinden söylemiştim.Aslında önemli olan öngörümün haklı çıkması değil.
Sayın Volcanos bu öneri ilk dile getirdiğin de Abbas GÜÇLÜ nün bu konuda bize yardımcı olmayacağını yazdım sonra da sildim.Çünkü bir emek verilmiş.
Fuat bölükbaşı hocanın da dediği gibi reklamın iyisi kötüsü olmaz.Abbas GÜÇLÜ nün yazısını okudum.Üstünkörü okumam bile sinirlenmeme ve tebessüm etmeme sebep oldu.Gelin arkadaşlar madem mail bombardımanına tutuyoruz.Bir de Fatih ALTAYLI ve Habertürk kanalını ve medyasını deneyelim.Ne dersiniz?
Volcanos hocam.Bize bir rehberlik edin.Aslında şu konuya mesaj yazan arkadaşlar gelin meclis bu yasayı yapmadan önce fatih altaylıyı markaja alalım ve habertürk ve kanal 1 medyasının proğramlarına çıkarak mevzuyu sıcak tutalım.Ardından Show TV medyası.Ne dersiniz?Bu iş böyle sonuç alır.Yoksa şurda iki üç satır yazı yazmak ile(tabi ki hafife almıyorum.Yoksa sizleri nasıl tanırdım) veya bölünerek envai çeşit teknik öğretömen derneği kurarak olmaz.Ben bilmiyorum kaç tane teknik öğretmen derneği var?Bilen varsa beri gelsin.Bugün 6 ocaktı.Geçti gitti.15 Ocakta Yök başkanı bir basın açıklaması falan yapacak deniyordu.Vakit nakittir.

Yapacağımız işler:

1.taşın altına elini koyacak arkadaşlar adını yazsın.
2.En kısa zamanda fatih altaylı ve kanal 1 de programcılık yapan mimar Özlem GÜRSES ile bir randevu.
3.Daha sonra Ali KIRCA ile önce bir randevu ve Siyaset Meydanı programı.

MÜTEF te neden olmasın.

Bu işleri 15 şubata kadar yaparsak 10 tane dernek vs kurmaya bedeldir. Ben kişilik olarak biraz hayalciyimdir.ama unutmayın,

" hayaller bizi ulaşmak istediğimiz hedefe götürecek tek yoldur "

yeter ki inanç olsun.yeter ki bu inanç etrafın da insanlar kümelensin.

ayrıca bir yerde duymuştum adam gibi üç kişi şu dünyayı bile fetih edebilirmiş.

unutmayın Hz.İsa 12 HAVARİ ile dünyaya Hırıstiyanlık dinini yaymıştır.

aslında mühendislik ünvanını en çok ne istiyorum sorusuna vereceğim en doğru cevap ülkem için olmalı.
ayrıca tek sorun mühendislik ünvanı değil.kendi içimizde de arınmalıyız.bir kısım arkadaşlar mesleğe ihanet etmekteler.belki bende.gerek siyasi fikirlerini gerek kişisel zaaflarını teknik öğretmenlik mesleğine alet ediyorlar.kirletiyorlar.teknik öğretmenlik parmak ile gösterilmeli.asla asla suistimal edilmemeli.bir teknik öğretmen asla memur zihniyeti ile görev yapmamalı.o bu ülkenin mesleki eğitimine yön verdiğini unutmamalı.tek mürşidimiz ilim olmalı fen olmalı.

arkadaşlar ben çok ciddiyim.fikirlerime volcanos yöneticimiz de destek olur ise on arkadaş bile olsak yeter.önce haklılığımızı bu sayfalar da birbirimize anlatalım.kimi teknik öğretmen arkadaşlar bu olayı kişiselleştiriyorlar.işte mühendislik ünvanını alıp yan gelip yatacak gibi duruyorlar.bu olmaz.çalışacağız.çalışacağız.ülkemiz için çalışacağız.geleceğimiz için çalışacağız.bunu topluma çok iyi anlatıp kamuoyu oluşturalım.
dikkat edin mühendis, mimar odalarından ses bile çıkmıyor.neden?çünkü biz mevzuyu kamu oyuna mal edemedik.bu yüzden herhangi bir muhalefet ile de karşılaşmıyoruz.kimse pastasını bölüşmek istemez.şimdi siz mühendiz olsanız.250 bin teknik öğretmen ile imza hakkınızı bölüşmek istermisiniz.bu sorunun cevabını liselere giden öğrenciler bile biliyor.
kendime ara eleman eğiticisi ünvanını yakıştıramıyorum.benim öğrencilerim uçak yapmalı, uzay mekiği yapmalı uydu yapmalı bilim yapmalı.meslek liselerini ar-ge haline neden dönüştüremiyoruz.söylenecek daha çok sözüm var.bazen abbas güçlü gibi insanlar çıktımı bende işte böyle doluyorum.daldan dala oldu kusura bakmayın.ilahi abbas ne kdar banal, ne kadar sığ.lütfen abbas güçlünün yazısını siyasi falan diyerek ona bir paye vermeyelim.o bu yazısı ile şahsi fikrim vatan hainidir.ülkesinin geleceğine prangalar vuracak bir insan ancak bu düşünceleri üretebilirdi.
 
Sayın Koray TUNÇALP hocanın son gelişmlerle ilgili yorumu

Sevgili TEF Buluşma Noktası Üyeleri Merhaba,

Abbas Güçlü'nün yazısı ve diğer konular hakkındaki görüşlerimi belirtmekte fayda görüyorum. İnsan bir yazı yazarken fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmalıdır.

1-) Uzun yıllar sonra bir TÖ grubunun nihayet hakkını aramasını yararlı görüyorum. Ancak daha MEB görüş belirtmemiş, konu meclise gelmemiş. Bu konu Ankara'daki TEKEV TEKNİK EĞİTİM VAKFI tarafından ciddi olarak takip ediliyor. Pişmemiş aşa su katanları tebrik ediyorum... Sanki herşey bitti ve tüm teknik öğretmenlere uygulama mühendisi unvanı verilmedi.

2-) Ne yazık ki bazı mezunlarımızda mühendislik unvanının teknoloji alanındaki EN BÜYÜK UNVAN olduğu konusunda bir saplantı oluştuğunu görmemek te mümkün değil. Bugün gelişmiş ülkelerde (AB, ABD ve Japonya ) EN ÖNEMLİ UNVAN eğitmenliktir. Bu yüzden bu ülkelerde en büyük saygıyı öğretmenler görür ve öğretmenlerin gelir seviyeleri de oldukça iyidir.

3-) Abbas Güçlü yazısında "neden eski teknik öğretmenler mühendis olamıyor" diyerek hislerinize tercüman olurken diğer yandan biz teknik öğretmenlerin ilerlemesini ve unvan almasını istemeyen maalesef meslektaşım YÖK üyesi Prof.Dr. İsa Eşme'nin görüşleri doğrultusunda
ne akla hizmetse teknik eğitim fakültelerinin kapatılmamasını istiyor...

4-) Peki mezunları MEB tarafından istihdam edilmeyen; kamu veya özel sektörde Devlet Personel Kanunu'na göre unvanı tanımlanmamış teknik öğretmenleri mezun etmenin sizlere, ülkemize ne faydası var? Sayın Güçlü bu sorunun yanıtını çok iyi bildiği halde pas geçiyor.

5-) Sayın Güçlü bu yazısıyla nostalji yapmış oluyor. Dünyada 1, 2 ülke dışında (Yeni Zelanda ve yanlış hatırlamıyorsam İrlanda) Teknik Eğitim Fakültesi YOK... Bu iki ülkedekilerin müfredatı da bizdeki TEF'lere benzemiyor. Özetle dünyada teknik öğretmenler YÖK'ün son açıkladığı Teknoloji Fakülteleri kararında belirttiği gibi yetişiyor. Sanayi tecrübesi artı pedagojik formasyon ile. Mühendislerde gerekli şartları yerine getirdikten sonra teknik öğretmen olabilir, eğer açılırsa (ki dünyada pek çok örneği var) Teknoloji Fakültesi mezunları da. O yüzden Abbas beyin ima ettiği "YÖK şapkadan tavşan çıkardı" yorumu bu işi bilenler tarafından inandırıcılığı olmayan, geçersiz bir söylemdir.

6-) Abbas Güçlü'nün yazısından sonra bir ihtimal YÖK aldığı kararı gözden geçirebilir ve acaba hata mı yapıyoruz diye kararından dönebilir. Böylece TEF'leri kapatmayıp eski tas eski hamam deyip mevcut düzeni koruyabilir. Eğer bu söylediklerim olursa bu sitede yazı yayınlayıp her yere protesto yazısı yazın diye bağıranlar oturup biz ne yaptık diye düşünmeye başlasınlar. Bu da yetmezmiş gibi Kanal D'ye telefon edip protestom gitti mi diye soracaklarmış. Büyük olasılıkla TMMOB bu işe yakında müdahil olup ortalığı iyice karıştıracak deklarasyonlar yayınlarsa şaşırmam. Çünkü bunu geçmişte çok yaptılar...

7-) Dünyanın her ülkesinde sanayiciler üretimi sürdürecek teknik elemanları (mühendis, uygulama müh., tekniker, teknisyen) istihdam etmek isterler. Bu nedenle adınız ister uygulama mühendisi, ister yüksek mühendis, isterse tekniker, ister teknisyen olsun, bu unvanlar sanayiciler için çok fazla bir şey ifade etmez. Bilgi beceri seviyeniz iyi, tecrübeniz ve İngilizceniz varsa dünyanın her yerinde iş bulursunuz.

:cool: Almanya'da mühendislerden fazla kazanan teknikerlerin olduğunu, ABD'de 20 yıl çalışıp yapılan bazı sınavları geçen teknikerlere mühendis unvanının verildiğini hatırlatırım.

Son olarak protestolarını sürdürenlere tavsiyem, yatağı yorganı toplayıp TBMM önünde açlık grevine başlamalarıdır... O da yetmezse Boğaz Köprülerinden birine çıkarak ve bütün TV kanallarını çağırıp intihar teşebbüsünde bulunmalarıdır....

Allah akıl fikir versin.

ayrıca arkdaşlar ben koray hoca ile irtibat halindeyim, sayın alix1'in dediği gibi basından mutlaka birilerini bulmamız gerekli. bu konuyu koray hocaya ve facebooktaki gruba ileteceğim...
 
Arkadaşlar ben yök başkanının açıklamasından kötü koku almadım koray hocama katılmamak mümkün değil bence bekle gör bu duruma en uygun pozisyon
 
O programı bende izledim dün akşam yök baskanı TRT 2'de İşin Dogrusu programına katıldı ve bu teknoloji fakülteleri hakkında konustu fakat bu konustukları bildiğimiz şeylerden farklı değildi ve bu Teknoloji Fakültelerinin açılacagını söyledi ama yine mezunlarının ve ögrencilerin durumuyla ilgili bir şey demedi bende spikerin sormasını bekledim o da sormadı telefon numarasını vermesini bekledim soru sormak için onu da vermedi sonucta yeni bir şey ögrenemedim.

İzleyemeyen arkadaslar için programın Teknik egitimlerle ilgili bölümü (1. bölümü indirin) :



Sunum

Program icerik olarak cok iyiydi ama sunucu vasatin altindaydi, dersine calismadan program yonetmeye calisti, dogru durust soru bile soramadi, hicbirseyi irdeleyemedi. Aslinda bu tur programlar silah niteliginde olmali, dusunsenize yok baskanina bizim istedigimiz ve merakla bekledigimiz can alici sorularin soruldugunu! bicoksey belki oracikta cozulecek ve netlik kazanacak. Aslinda boyle programlar oncesi yapimcilari bilgilendirmeliyiz.
Saygi ve Sevgiler...
 
Arkadaşlar ben yök başkanının açıklamasından kötü koku almadım koray hocama katılmamak mümkün değil bence bekle gör bu duruma en uygun pozisyon

1.Bekleyip gördüğünde istemediğin bir şey çıkarsa nasıl geri dönülecek? Bunu nasıl diyebilyorsunuz anlamak mümkün değil.

2.Beklemekten kasıt sadece taslağın yazılı metnini görmek ise görelim. Eğer bu metin açıklananlar ile aynı ise kaybedenler arasında yer ayırabilirsniz. (mecliste değişiklik ile eklenmezse)

3.Eğer mezunlar ve okuyanlar da bu değişiklikten faydalanacak ise niye net bir şekilde söylenmiyor? Bunun altında çok tepki çekecek bir düzenleme mi var?

4.Benimde beklentim komşuda pişer bize de düşer şeklinde ama hangi ülkede yaşadığımı biliyorum, şimdiye kadar nasıl işler çevrildiğini görüorum. Benim ülkem akıl ile yönetilse size katılrım. Ancak tetikte olmata fayda var.

Bu işe baştan tepki verirsekve haklılığımızı ortaya koyarsak bizim istediğimiz sonucun çıkması daha yüksek bir ihtimal olur. Suyun yolun bizim bahçemizden de geçecek şekilde düzenletebilirz.

Not: Abbas Güçlü sen ne biçim bir adamsın. Burada yazamayacağım tüm kelimeleri kendilerine yolluyorum.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,046
Mesajlar
922,790
Kullanıcılar
451,309
Son üye
magiruus

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst