Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Bizim statümüz yatay veya dikey geçiş değil. Veya Lisans tamamlama da değil.

Bizim durumuz yök kanunu dışında düzenlenmiş.

Yükseköğretim Kanunu
e) Yükseköğretim kurumlarında eğitim-öğretim programlarının asgari ders saatlerini ve sürelerini, öğrencilerin yatay ve dikey geçişleriyle ve yüksekokul mezunlarının bir üst düzeyde öğrenim yapmalarına ilişkin esasları Üniversitelerarası Kurulun da görüşlerini alarak tespit etmek,.....



İkinci bir hususta YETERLİK SINAVI bir hak veya unvan elde etmek için yapılan bir sınav. Adı üstünde YETERlik. Ben yeterlik sınavından geçebiliyorsam zaten fark derslerini almaya gerek yok ki. Direkt olarak o unvanı alırım. Eğitim almadan hak veya unvan elde etmede uygulanan bir yöntem YETERLİK SINAVI. Burada YÖK tarafından yeterlik gibi bir durum aranması saçmalık. Aynı zamanda kanuna aykırı.

YETERLİK SINAVI ile ilgili örnek Hazırlık sınıflarındaki İngilizce YETERLİK SINAVI örnek gösterilebilir.
 
fumay yazdıklarına katılıyorum ve davayı bu yönde açarsan büyük bir ihtimalle kazanırsın.
Bir gün belki bu haksızlık ortadan kalkar, Ben bu yasayla birlikte buradaki bir üniversiteye baş vurdum ve bana verilen cevap şu oldu " ARAMIZDA DİSİPLİN FARKI VAR SİZİ FARK DERSLERİNİ VEREREK MÜHENDİS YAPAMAYIZ "
 
" ARAMIZDA DİSİPLİN FARKI VAR SİZİ FARK DERSLERİNİ VEREREK MÜHENDİS YAPAMAYIZ "

bu ne demek şimdi anlayabilmiş değilim, disiplin farkı ne oluyor. celebig hocam size bu cevabı gönderenlere çok iyi laflarım var ama burası yeri değil ne yazık ki !!!
 
Sayın Volcanoos,
Buradaki bir üniversitenin Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü yetkililerinin bana vermiş olduğu cevaptı bu. Buradaki hiç bir Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünün veremediği mühendislik derslerini alarak mezun oldum ben, Türkiye'nin en iyi öğretmen yetiştiren üniversitelerinden birinden mezun oldum ve bana, arkadaşlarıma verilen cevap bu. Ben bir çok yere başvurdum ama Devlet Üniversitesi olmadığı için hiçbir şey yapılmıyor.
 
Ben ikinci sınıfta bir daha öss girmeyi düşünüyorum eğer bu teknoloji müh.çıkmazsa
Birde o zamna elektrik elektronik müh tercih edebiliyor muyuz?
Ben teknik lise çıkışlıyım
 
Merhaba arkadaşlar şu an bir mail kampanyası başlatıldı bilmiyorum bir haberiiniz varmı yokmu ama cogu teknık egitim fakulteleri tarafından gercekleştiriliyor.Atılan mail ler hem yök'e hemde meb'ına gönderiliyor.beş bin maille ulaşmayı amaçlıyoruz.Böylece sesimizi daha cok dduyurabilecegimize inanıyoruz. bu mail kampanyası bir arkadaşımız tarafından başlatıldı sitede adresi vermemin bir sakıncası yoktur umarım.

Teknik Eğitim Fakülteleri İçin Çözüm İstiyoruz !
Eger linki vererek bir yanlışlık yaptıysam yöneticilerden özürdilerim.
İlginize teşekkürler.
 
Merhaba arkadaşlar şu an bir mail kampanyası başlatıldı bilmiyorum bir haberiiniz varmı yokmu ama cogu teknık egitim fakulteleri tarafından gercekleştiriliyor.Atılan mail ler hem yök'e hemde meb'ına gönderiliyor.beş bin maille ulaşmayı amaçlıyoruz.Böylece sesimizi daha cok dduyurabilecegimize inanıyoruz. bu mail kampanyası bir arkadaşımız tarafından başlatıldı sitede adresi vermemin bir sakıncası yoktur umarım.

Teknik Eğitim Fakülteleri İçin Çözüm İstiyoruz !
Eger linki vererek bir yanlışlık yaptıysam yöneticilerden özürdilerim.
İlginize teşekkürler.

sayın msgmsg

yanlış yaptığınız bir şey yok, aksine doğru yapıyorsunuz. ben bir çok mail gönderdim şüpheliyim ama umarım faydalı olur...
 
Özcan: Teknoloji üniversitelerinin kurulması için çalışmalar tamamlandı

Ankara - YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, teknoloji üniversitelerinin kurulması için hazırlıkların tamamlandığını ve konuya ilişkin yasa tasarısını meclise gönderildiğini bildirdi.

Özcan, Türkiye ile İngiltere arasında mesleki ve teknik eğitim konusunda yapılacak işbirliği için düzenlenen "Turkey-UK 1 1" seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, YÖK olarak mesleki ve teknik eğitimi, üniversite eğitiminden bile daha çok önemsediklerini belirterek, bu alanda iyi yetişmiş, nitelikli elemana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Son zamanlarda mesleki ve teknik eğitimi gözden geçirerek, yeniden yapılandırdıklarını anlatan Özcan, 2 yıl 4 sömestr olan meslek yüksek okullarını 6 sömestre çıkardıklarını, 3 sömestr teorik eğitim alan öğrencilerin, 3 sömestr ise işyerlerinde uygulama yaptıklarını ifade etti. Bu alandaki en önemli sorunlardan birinin meslek yüksekokullarından 4 yıllık okullara geçişte yaşandığını dile getiren Özcan, "Biz bu geçişleri de arttırdık" diye konuştu.

Uygulamalı eğitimin önünde duran en büyük engellerden birinin öğrencilerin sigorta ve maaş sorunu olduğuna işaret eden Özcan, bu sorunların aşılması için önemli adımlar atıldığını dile getirdi.

Özcan, Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitim konusunda desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu anlamda İngiltere ile yapılacak işbirliğinin önemine değindi. Uygulanması planlanan "1 1 eğitim modeli" için iyi seviyede İngilizce bilen öğrencilere ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Özcan, 1 1 modelinin başına bir yıllık hazırlık eğitimi konulabileceğini de söyledi.

İngiltere ile yapılacak mesleki ve teknik eğitim işbirliği kapsamında ilk önce öğretim üyelerinin değişiminin yapılacağını daha sonra öğrenci değişimine geçileceğini kaydeden Özcan, bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini istediğini vurguladı.

haberin linki

Memurlar.Net (Özcan: Teknoloji üniversitelerinin kurulması için çalışmalar tamamlandı)
 
Arkadaşlar,
Yukarıdaki metinde bir paragraf eksiktir ve eksik metinde aşağıdaki gibidir.
"Uzun süredir tartışılan ve herkes tarafından kurulması istenen teknoloji üniversiteleri konusunda da çalışmaların tamamlandığını ifade eden Özcan, uygulama mühendisleri yetiştirecek teknoloji üniversitelerinin kurulması için hazırlanan yasa tasarının TBMM’ye gönderildiğini bildirdi"

Burada dikkatinizi çekmek istediğim esas konu halen Mezunların ve Okuyanların durumlarının açıklanmaması, Meclisdeki büyüklerimiz umarım bu konuyu tartışırlarken TEF Mezunularını ve TEF Öğrencilerinide hatırlarlar.

Tam Metin : http://egitim.milliyet.com.tr/Egiti...tere arasinda mesleki egitim isbirligi&ver=08
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,046
Mesajlar
922,790
Kullanıcılar
451,309
Son üye
magiruus

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst