tiristörlü kompanzasyon

Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
mrb arkadaşlar piyasaya yeni çıkan bi kompanzasyon sistemi varmış,
tristörlü kompanzasyon sistemi araştırdığım bilgilere göre çok kısa sürede devreye girip devreden çıkıyormuş mili saniyeler içeriinde 20 ms aşmıyormuş devreye bağlantısı da kontaktör gibiymiş fakat kumanda devresi 05 volt dc ile 30 volt dc arassında çalışabiliyormuş. entes marka rg3-12cs reaktif güç kontrol rölesikullanıyorum 220volt ackademe çıkışlı dc 12 volt veya 24 volt arasında kontak (kademe) veren bir röle varmı bildiğiniz yoksa başka bi cihazmı kullanılıyor bilgisi olan varsa bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhaba,

mevcut roleniz ile baglanti yapmanizda sakinca yok. sadece kumanda icin 25-50W, 24V bir AC/DC guc kaynagi alarak su an AC'de yaptigin sekilde baglanti yapmaniz yeterli.
DC'nin (+) ucunu veya (-) ucunu role uzerinden dagitabilir, digerini ise dogrudan modullere verebilirsin.
daha detayli baglanti sekli ve bilgi icin ThyriCon'un kullanma kilavuzuna bakabilirsin.
Ilave bilgi gerekirse bize ulasabilirsin.

kolay gelsin...
 
Peki değerli arkadaşlar tristörlü kompanzasyon kondansatörle yapılandan daha mı avantajlıdır.Maliyeti daha mı az yada daha az mı arıza yapar....Teşekkürler.
 
asou68 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart
otomasyon
Peki değerli arkadaşlar tristörlü kompanzasyon kondansatörle yapılandan daha mı avantajlıdır.Maliyeti daha mı az yada daha az mı arıza yapar....Teşekkürler.

bu sistemlerde de kondansator kullaniliyor. Ancak kondansatorlerin devreye alinip cikarilmasi klasik kontaktorler ile degil tristorler ile yapiliyor.

ilk yatirim maliyetleri de oldukca dusen bu sistemlerin en onemli avantajlari:

- anahtarlama suresi 20 msn'den azdir.
- anahtarlama sayisi sonsuzdur. kaliteli bir cihazsa cok uzun omurludur. sessiz calisir.
- kondansatorler devreye alinirken gerilimin/akimin sifir gecisinde devreye girer. kontaktorlerde gorulen asiri akimlar olmaz. boylece kontak yapismalari, kondansator sismeleri vb. seyler gorulmez.
- devreye girerken bara gerilimini bozmaz. (klasik kkontaktorle devreye giren 50 kVAr'lik bir kondansatorde bara gerilimi anlik olarak 1.0 kV seviyelerine kadar cikmaktadir.)
- tristor kullanildiginda kademeler 1-2-4-8-16 gibi ayarlanabilir. fazla sayida kucuk adima ihtiyac olmaz.

kisaca cok fazla avantajlari vardir. fiyatlarida oldukca azalmistir. sistem butununde dusunuldugunde ortaya cikan artis cok azdir.
 
merhaba,ben gazi üniversitesinde son sınıf öğrencisiyim,,,benim tez konum tristörlü kompanzasyon,fakat bu konu hakkında detaylı araştırma yapamıyorum,bu sistem yeni olduğu için kütüphanelerde yeterli kaynak yok,,,vede bu işi yapan firmalar yardımcı olmak istemiyor,,,bana bir yol gösterirseniz sevinirim,,ben ankarada yaşıyorum teşekür ederim
 
Bizi ziyaret ederseniz yardımcı olalım:) Bizde ankaradayız..
 
çok teşeküür ederim saolun,en kısa sürede uğrayacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,842
Mesajlar
920,916
Kullanıcılar
450,937
Son üye
sara arslan

Yeni konular

Geri
Üst