Cihazlardan büyük çoğunluğu gerilim yüksekliğinden,bir kısmı da düşük gerilim nedeniyle
yanar.Bu konu,daha önce tartışılmış idi.Forumu araştırır iseniz,açıklayıcı bilgileri bulabilirsi-
niz.Bahsettiğimiz sonuçlar,monofaze beslenen yükler içindir.
öncelikle işletme toprağı olması trafonun çıkış gerilimini dengede tutmaz. bu bir koruma tertibatıdır . Cihazın gövdesine kaçak olur, yine cihazın gövdesine bağlı olan toprak iletkeninde binananın topraklama cubuk veya levhasına ulaşır burada toprak bir iletken vazifesi görür ve bu kaçak gerilimi trafonun nötr buşingine işletme topraklaması üzerinden ulaştırır ve devre tamamlanır. bu anlattığım devrede ama işletme tesisin de ama alıcı tesisinde bir kopukluk devrenin tamamlanmasını engeller.
ve toprkalama bir işe yaramaz
anlattığımı anlamdıysanız ve koruma toprağının yalnızca trafonun gövdesine bağlanan toprak olduğunu bilmiyorsanız bensize ne yapabilirim...
Trafonun yıldız noktası topraklanmaz ise sistem izole çalışır ve dengeli sistemlerde bir problem teşkil etmez fakat dengesiz yüklerde faz gerilimleri dengesiz olur alıcılar zarar görür.İşletme topraklması son derece önemlidir.Kopmaması için tüm önlemler alınmalıdır.Lütfen internetten işletme topraklaması diyerek araştırn.Birde bu tür konularda yorum olmaz.Bence şöyle böyle olu r diye .Elektrikte akım yolunu takip etmek gerekir.Kısa devrede ne olur ,f azla akım çekilirse ne olur.
Sn hsnuys lütfen yanlış bilgilendirmelerde bulunmayalım !
Trafo gövdesine bağlanan topraklama koruma topraklamasıdır ancak yalnızca trafo gövdesine yapılan topraklama değildir.
Koruma topraklaması: İnsanların tehlikeli dokunma gerilimine karşı korumak için işletme araçlarının aktif olmayan metal kısımlarının topraklanmasıdır. (Normal şartlarda gerilim altında olmayan kısımlar)