Trafo koruma nasıl yapılır?

Valla Mahir BEy, kademe basınc rölesi için direnç ile diyot arasında nasıl bağlantı kurmaya calıstıgınızı acıkca anlayabilmiş degilim. Sizinde bildiginiz gibi bucholz rölesi ic arızalardan yada trafodan yag seviyesinin azalması deprem gibi nedenlerden dolayı calısabilmektedir. Kademe basınc rölesi diger tabiriyle pratikde bucholz rölesinde de mantık aynıdır. Tek farkı trafolardaki ana bucholz rölesi sinyal verip akıs devam etmesi durumunda trafoyu acmaya götürürken kademe basınc rölesi direk acmaya gider.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın Mühendis bey , sizinle bu konuda anlaşamıyor olmamız bir konuyu atlamanızdan ileri gelmekte , ters akış rölesinin üzerinde ok işareti vardır ve okun gösterdiği yönde çalısır ,ters bağlarsanız hiç bir görev yapmaz , trafo üzerinde süs gibi durur , size bunu kabul ettiremiyorum , lütfen bir bucholz ve ters akıs rölesi elinize alırsanız üzerinde ok işareti varmı diye lütfen bakınız belki merak ederde ok un ne işe yaradığınıda araştırırsınız .
ama bucholz öyle değildir istediğiniz yönde takın nasıl takarsanız takın arıza anında çalısır ,
 
Burada mevzu bahis Kademe basınc rölesidir. Söylermisiniz kademe basınc rölesi ne ise yarar...
 
koruyacağın trafo nasıl bir tr önce o değerler bilinmesi gerek ki çözüm bulalım arkadaşım
 
Serkan AKCA mühendis adayı yazmışssın ben çok iyi bi mühendis olacağından eminim. Cevap için teşekkür ederim.
Kartal45 hangi bilgiler lazım 630kVA trafo ve kabin de sadece aşırı akım koruma rölesi var
 

Forum istatistikleri

Konular
129,519
Mesajlar
927,561
Kullanıcılar
452,103
Son üye
k_ozcan
Geri
Üst