ustalar konuya salça/ maydanoz olayım. ups veya jeneratör neye göre ihtiyaç bunu önceliğe almamız lazım. elektrik veya güç nerede, nasıl, ne kadar lazım sorusuna cevap vermek lazım. atladığımız konular ise özelleştirebilir olmasıdır. mesela hava alanları; tam süreklilik ister, benim çalıştığım sistem 1 dakikaya kadar opsiyonu vardır(sistem 45 saniyede normal olmalı). burada kritere göre değerlendirme yapmak lazım. bir çok sistemde 30-45-60 saniye gibi sistemi devralan düzenlemeler vardır ve sağlıklıdır. bazı sistemler nonstop çalışmak zorundadır. jeneratör farklı şekillerde kullanılır.(versiyonları üst postlarda açıklamışlar) şimdi ne neye göre dersek konu aydınlanır.
hani burada fark nedir sorusu biraz saçmalamaktır. ne neye göre çalışır/çalışmalı sorusuna cevap önemlidir. yoksa sevmişim upsi, sevmişim jeneratörü.... sevmişimi umarım anlamışsınızdır. ikisi de elzemdir, ikisinin de yeri ayrıdır. veeee ikisi de kombine kullanılabilir.
ben hıyar, bu konuya cacık olabildiysem ne mutlu bana.
aklıma geldi beni salça olarak ekmeğin üzerine sürmek isterseniz tuz ekmeyi sakın unutmayın. olasılıkları sizlere sunmaktan onur duyarım.