Usta ve Teknik adamı ayıran soru :)

Rezistif yükte hiçbirinin önemi yok tam güçte çalışır, zaten burda göz bu formları ayırt edemez :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Lamba omik yuk oldugu icin guc formulu akim carpi gerilimdir. Gerilimler isit olduguna gore butun durumlarda lamba ayni siddette yanar.
 
Tepe değerleri aynı olduğu sürece kare dalga formunda daha çok akım çekeceğini ve bir miktar daha parlak yanacağını düşünüyorum. değilse de her durumda eşit yanar :)
 
150hz 220v. sinüsoidal dalga diyorum.
 
Soruyu görünce aklıma 1kg demir mi? 1kg pamuk mu? daha ağırdır sorusu geldi :)
Yüke uygulanan gerilimin yani potansiyel farkın etkin değeri tüm devrelerde 220v. Ampulümüz ise ohmik direnç'e sahip bir alıcı. I=U/Z formülde empedans yerine direnç gelmekte yani endüktif reaktans yok. Ohmik yükte frekansın akıma etkisi olmaz. Frekansın etkisi endüktif ve kapasitif yüklerde görülür.( Endüktif reaktans XL=2xpixfxL Kapasitif reaktans XC=1/2xpixfxC) empedansın iki bileşeni vardır ya ohmik direnç+ endüktif reaktans yada ohmik direnç+kapasitif reaktans
Bu nedenle endüktif ve kapasitif yüklerde empedans dolayısıyla akım ve güç frekansla değişir. Bu işin teorik kısmı pratikte ise saf ohmik yük yoktur her akkor flamanlı ampul ve her rezistansın ihmal edilebilecek kadar küçük değerde endüktif reaktansı vardır. Bu minik etki de gözle görülür bir fark oluşturmaz.
 
AC sürücüler bilindiği gibi frekans ayarı yaparak motoru sürüyor. Motor etiketindeki frekans değerin de motor max ta çalışıyor buda lamba 150 hz de daha parlak yanacak demektir.
 
AC sürücüler bilindiği gibi frekans ayarı yaparak motoru sürüyor. Motor etiketindeki frekans değerin de motor max ta çalışıyor buda lamba 150 hz de daha parlak yanacak demektir.

Motor endüktif yüktür yanlış bilgilendirme yapmayın ! Ayrıca sürücüler V/f mantığıyla çalışır.
Normalde bu tür açıklamalara çok daha sert cevap veririm ama aynı ildeniz o yüzden bu kadar yeter !
 

Forum istatistikleri

Konular
129,090
Mesajlar
923,144
Kullanıcılar
451,393
Son üye
kaleli.71

Yeni konular

Geri
Üst