Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tepe değerleri aynı olduğu sürece kare dalga formunda daha çok akım çekeceğini ve bir miktar daha parlak yanacağını düşünüyorum. değilse de her durumda eşit yanar
Soruyu görünce aklıma 1kg demir mi? 1kg pamuk mu? daha ağırdır sorusu geldi
Yüke uygulanan gerilimin yani potansiyel farkın etkin değeri tüm devrelerde 220v. Ampulümüz ise ohmik direnç'e sahip bir alıcı. I=U/Z formülde empedans yerine direnç gelmekte yani endüktif reaktans yok. Ohmik yükte frekansın akıma etkisi olmaz. Frekansın etkisi endüktif ve kapasitif yüklerde görülür.( Endüktif reaktans XL=2xpixfxL Kapasitif reaktans XC=1/2xpixfxC) empedansın iki bileşeni vardır ya ohmik direnç+ endüktif reaktans yada ohmik direnç+kapasitif reaktans
Bu nedenle endüktif ve kapasitif yüklerde empedans dolayısıyla akım ve güç frekansla değişir. Bu işin teorik kısmı pratikte ise saf ohmik yük yoktur her akkor flamanlı ampul ve her rezistansın ihmal edilebilecek kadar küçük değerde endüktif reaktansı vardır. Bu minik etki de gözle görülür bir fark oluşturmaz.
Yaşlıkurt bu yüzden yorgun ve bıkkın, bu yüzden foruma dönmemek için direndim. Ama önemi yok biz doğru bildiğimizi ortaya dökelim ihtiyacı olan alsın, çakallık yapma niyetinde olanlar varsa zararı kendilerine olur.
AC sürücüler bilindiği gibi frekans ayarı yaparak motoru sürüyor. Motor etiketindeki frekans değerin de motor max ta çalışıyor buda lamba 150 hz de daha parlak yanacak demektir.
AC sürücüler bilindiği gibi frekans ayarı yaparak motoru sürüyor. Motor etiketindeki frekans değerin de motor max ta çalışıyor buda lamba 150 hz de daha parlak yanacak demektir.
Motor endüktif yüktür yanlış bilgilendirme yapmayın ! Ayrıca sürücüler V/f mantığıyla çalışır.
Normalde bu tür açıklamalara çok daha sert cevap veririm ama aynı ildeniz o yüzden bu kadar yeter !