Usta ve Teknik adamı ayıran soru :)

bilgilendirmeniz için teşekkür ederim biraz balıklama daldık ayrıntıyı kaçırdık

Estağfirullah bende fark ederseniz toprak kıyağı yaptım ;)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Alternatif bir akımın niteliği ne olursa olsun (sinüs, kare dalga, üçgen vs) aksi belirtilmedikçe gerilimden bunun efektif değer olduğu anlaşılır. Bu nedenle de her 3 gerilim de aynı etkiyi yapar. yükü saf ohmik yük olarak kabul ettiğimizde ( bu lamba veya ısıtıcı olabilir) her şart altında lamba aynı parlaklığı verir. ısıtıcı da aynı derecede ısıtır. endüktif ve kapasitif devrelerde ise frekansa göre XC/XL değişir.
 
bence bu sistem için kare dalga ile dc gerilim uygulamak arasında hiç bir fark yok dolayısı ile kare dalgada en parlak yanacaktır.
 
bence bu sistem için kare dalga ile dc gerilim uygulamak arasında hiç bir fark yok dolayısı ile kare dalgada en parlak yanacaktır.

Bence siz etkin(Efektif) değer kavramına biraz çalışın ! O zaman dalga formunun değil ona karşılık gelen DC gerilimin etken gerilim olduğunu anlayacaksınız.
 
formüllerle açıklanmış bir soru. Bencesi sencesi kalmamıştır olayın. aksini idda eden ortaya kanıtını da koymalı. bu işin kanıtıda formüllerdir.
 
Ben işin teorisini formülleriyle açıkladım, işin teorisine itirazı olan uygulama yapsın ve videoya çekip burada paylaşsın. Hodrimeydan...
 
Soru gerçekten güzel ve akıllıca imiş. İlk başta hemen kare mi 150 Hz mi diye düşünürken 25w ve endüktif yada kapasitif olmadıgını fark edince sorunun esprisini anladım.Olaya biraz yukarıdan bakmak gerekiyor.Soruyu yazandan da en azından bir yorum bekliyorum
Bende soruya kafama takılan soruyu eklemek istiyorum.Eğer endüktif olsa ve kapasitif olsa nasıl olurdu ? formülleriyle veya mantıkla açıklayabilir misiniz?
teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,904
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst