Wincc

SEAS

Üye
Katılım
9 Mar 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar PLC ye yeni başladım.S7-300 deney seti ile birşeyler yapmaya çalışıyorum.
WINCC de rectangle oluşturup bunu PLC de bir input kanalına nasıl bağlayabirim.Yani PLC nin ilgili kanalına "1" geldiğinde rectangle renk değiştirecek.
Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Wincc bilgin nasıl? Sadece programı duymuşluğun mu var yoksa bir takım uygulamalar yaptın mı? Tag nedir, nasıl kullanılır biliyor musun?

Durumunu biraz daha açarsan yardımcı olabilirim.
 
S7-300 e,STEP 7 ye ve WINCC ye yeni başladım.TAG derken benim bildiğim kadarı ile PLC ye gelen yada çıkan her bir sinyal bir tag oluyor ve buna özel bir tag ismi verilebiliyor.Bende Q 0.2 çıkış kanalını sembolize eden bir tag name atadım ve WINCC de bu tag name'i graphic designerde oluşturduğum buton ile irtibatlandırdım.Butona bastığım zaman çıkışın lojik 1 olmasını sağladım.Fakat gel gelelim I 1.0 girişi için uluşturduğum tag'ı yine designerde oluşturduğum rectangle ile bir türlü bağlayamadım.Mesela giriş lojik 1 olduğunda rectangle kırmızı olacak lojik 0 olduğunda ise yeşil.
 
şunu bir dene umarım yardımı olur
 

Ekli dosyalar

  • örnek.rar
    572.5 KB · Görüntüleme: 231
örneği indirdim.teşekkürler.inceliyorum
 
iyi derecede citect,şimdiki adıyla vijeo citect biliyorumwincc programını görme imkanım olmadı ama benzerlikleri varmıdır.acaba wincc ile proje oluşturmakta falan sıkıntı çekermiyim.teşekkürler
 
hiçbirşey yapamıyorsan gelen INPUT'U plc programını yazarken bir çıkışa ata her geldiğinde çıkış veren bir çıkışa, rectangle adresinede o çıkış adresini ver..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,810
Kullanıcılar
450,918
Son üye
pratender

Yeni konular

Geri
Üst