Yürütmenin Durdurulması Kararı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yöneticilerimiz ne yapıyor acaba.
Hakaret mesajları görülmüyor mu.
 
Mesleki ve Teknik Eğitimi baltalayan kişi ve kurumları destekleyici kişileri eleştirmek mi hakaret sayılıyor. Halla hallaaaaaaaaa. Sayın elek, sen mesleki ve teknik eğitimi dinamitleyen kişilere sahip çıkmışsın. seni nasıl eleştirmesinler?
Bu hakaret değildir.
 
iki öğrenci düşünelim her ikiside çok başarılı fakat biri diğerinden daha önce doğmuş. çok saçma gibi gözüküyor ama diğerinden daha önce dünyaya gelen öğrenci mühendis olabiliyor, fakat diğeri daha geç doğduğu için mühendis olamayıp teknik öğretmen oluyor. şimdi sayın elek siz nasıl böyle bir sistemden yana olabilirsiniz, bunu anlayamıyorum. defalarca diyorum doğum tarihimizin mesleğimizi etkilediği bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki!

ayrıca katsayı kararı yazın ağustos ayında çıktı. şimdi bu katsayı kararına göre eylül de meslek lisesine giren arkdaşlar ne yapacak?
 
kontrolkalemi yetkilileri benim yazımı yayından kaldırmışsınız fakat kelimelerimde hiç bir hakaret unsuru yoktu sadece mahlukat dedim. Tüm yaratılmış varlıklara mahlukat denir insan, hayvan, bitki vs... O arkadaş alınıpta kendini başka katagoriye sokmuşsa benim sorunum değildir...
 
sayın cemkaratepe

Tüm yaratılmış varlıklara mahlukat denildiğini herkes biliyor, fakat bu kelimeyi forumda kullandığınız zaman doğal olarak yanlış anlaşılıyor. Lütfen konuyu kişiselleştirmeyip konu hakkında yorum yapınız...
 
Son 10 yıldır Mesleki ve Teknik Eğitim can çekişiyor. Neden birileri görmek istemiyor???

Problem belli, çözümü de belli.

Vallahi de billahi de meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldrılması imam hatip liseleri için değildir.

Bakınız, bazı ticaret meslek liselerinin bölümleri kapandı. Kız meslek liselerinin bir çok bölümü kapandı. endüstri meslek liselerinin bazı bölümleri kapanmak üzereydi ancak teknik öğretmen arkadaşlarımızın üstün bir özveriyle köy köy dolaşarak topladığı öğrencilerle ayakta durabildiler.

İnsanlarımız ister ki çocuklarını meslek liselerine meslek öğrenmeleri için göndersin, bu arada eğer bir ihtimal üniversiteyi kazanma şansları veya istidatları da varsa engel oluşturmasın. Ancak katsayı engeli getirildiğinde kimse kendi çocuğunu meslek lisesine göndererek geleceğini karartmak istemiyor.

Ancak velilerin unuttuğu bir şey var, o da genel liselerde öğrenim gören öğrencilerin sadece %10'unun lisans düzeyindeki okullarda eğitim almaya hak kazanacağı.

Pe ki arkadaşlar soruyorum o zaman. Ülkemizde meslek liselerine uygulanan katsayı engeli ile dolaylı olarak işsiz üretilmiyor mu?

Bir de genel liselerdeki eğitim kalitesi meslek liselerine göre ne düzeyde ki öğrenciler ayrıca dersaneye gitme zorunluluğu hissediyor? Madem öğrenciler extra dersaneye gidiyor, genel lise ile meslek lisesi arasında ne fark kaldı?

Tekrar hatırlatıyorum, imam hatip liselerinin payı toplam liseler içindeki payı sadece %3'tür. Ama endüstri meslek liseleri, teknik liseler, kız meslek liseleri, ticaret meslek liseleri, sağlık meslek liseleri vb okulların payı oldukça yüksek ve hiç kimsenin bu okulların mezunlarını kısıtlamaya hakkı yoktur.

Bu hakkı savunmanında irtica ile hiç bir ilgisi yoktur. İrtica ile ilgili bir ilgisinin olduğunu düşünenler, bilinçli bir şekilde ülke menfaatlerini görmek istemeyen ve kafasını kuma gömmüş vatan hainleridir.

Ben ve benim gibi bir çok teknik öğretmen istiyor ki, Türkiye artık işsiz üretmesin!!!!
 
Allah'a şükrediyorum ki bu katsayı uygulamasından evvel meslek lisesini bitirip üniversiteye girmişim şimdi olsa mühendisliğin hayalini bile kuramazdım meslek lisesi mezunlarına üniversite kapıları açılmalıdır ve meslek liselerindeki eğitim müfredatı geliştirilmelidir.
 
Bu olay tamamen ideoljik bir karar.bizi ,bizim arakmızdan gelecek nesilleri baltalamak.ben teknik lise mezunuyum ve katsayı mağduru sayılırım.4 seneliği kaybettim puanım yetmedi kat sayı eşitsizliği nedeniyle ve 2 senelik çıktı bende gitmedim.eğitim seviyemiz artsa fenamı olur.ama bazılarının çıkarlarına ters düşüyor anlaşılan.çok üzülüyorum bu konuda.
 
Meslek lisesi mezunu ÖSS sınavında başarılı olabiliyorsa, mühendislik eğitimi ona yakışır.
 
kardeşim bunların amacı ..p yi başımıza bir beş yıl daha iktidar yapmak.
sonucunda milyonlarca meslek liseli ve aklı selim insanlar bu konuda malesef haklı olan hükümetin tarafını tutacaklardır.Hem ben anlamıyorum 1999 a kadar bu ülkede meslek liseli düz liseli diye bir ayrımcılık yapılmazdı.
Kardeşim ağzı olan konuşuyor.Çalışan geçer ya.Ne kadar çok soru çözmüşsem ben istedğim bölüme fakülteye giderim ya.
Bu kimi geriyor.Bu ne biçim beyin.Bu ne biçim anlayış.Allahım bu meslek liselileri mağdur eden kararı savunan koca koca adamların bu ülkeyi sevmediklerini de biliyorum.Alçak olduklarını da biliyorum.Gizli amaçlarının da ..p yi tekrar iktidar yapmak olduğunu da biliyorum.Bu ülkenin nesillerinin 10 senesine zincirler vuranların beyninde üç tane bile nöron yok.Daha ne deyim.Yüreğime tuz basıyor beyinleri dumura uğramışları da Allaha havale ediyorum. Ben danıştayın kararını tartışmıyorum.Sonucunda dava hala sürüyor.Yök itiraz hakkını kullanacaktır.Adalet yerini bulacaktır.Fakat bu konuyu kullanarak siyasallaştıranları şiddetle kı-nı-yo-rum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,288
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst