Elektro manyetik radyasyondan bahsediyoruz. 36 yıldır 154000 ve 380000 voltluk trafo istasyonlarında çalıştım. Yogun bir şekilde manyetik alana maruz kaldım. Diğer çalışanlarda ve bende kalıcı bir hastalığa sebeb olmadı. Yalnız hamile kadınlarda düşüğe sebeb olduğuna şahit oldum. Arkadaşımın eşi işyeri lojmanında hamiliği sırasında 2 defa düşük yaptı doktor tavsiyesi ile hamiliğini işyeri dışında geçirdi sağlıklı bir dogum yaptı. Üniversiteler çalıştığım iş yerinde elektro manyetik radyasyon ölçümleri yaptı. SDÜ raporlarında var. Özellikle 34,5 kv kapalı şaltlarda yogunluk tespit edildi. Yüksek gerilim ve yüksek frekanslarda çalışan cihazlarda daha çok tehlike var. Gündelik kullandığımız cep telefonu ve mikro dalga fırınlar en tehlikelisi.
Elektromanyetik Radyasyon Nedir?
Elektromanyetik radyasyonun oluşmasına sebep olan yeni teknolojik ürünleri günlük yaşamımızda yoğun olarak kullanmaktayız. Sağlık alanında, güvenlik sistemlerinde ve yaşamımızı kolaylaştırıp konfor sağlamaları için elektromanyetik dalga yayan ürünlere bağlı duruma geldik.
Yüksek Gerilim Hatları, TV ve bilgisayarlar, FM ve TV vericileri, mikrodalga fırınlar, mobil telefonlar, mobil telefon baz istasyonları ,kablosuz telefonlar, uydu antenleri ve verici antenler, radar antenleri, bluetooth, kablosuz internet, kablosuz ses ve görüntü sistemleri vb.). Fakat, hayat standartımızı yükseltirken, elektromanyetik radyasyonun canlı organizmayı etkilemesi gibi bir faturayı da ödemekteyiz. Elektromanyetik enerjinin kullanımı hızla artarken bizler de her geçen gün daha fazla Elektro-manyetik radyasyona maruz kalıyoruz, yani Elektromanyetik kirlilik artıyor.