bilmeyen
Üye
Deniz fenerleri geceleri yanmak mecburiyetinde olduğu için devresine aküyle bypass uyguladım.Ancak mesafe uzun olduğu için sigorta atsa besleme hattında bir sorun olsa akü devreye girdiği için farkedilmiyor aküleri zayıflatıyorduk hem beslemesiz hemde aküsüz kalıyorduk büyük sorundu. bende fenerlerin girişine bir fotosel devresiyle lamba koydum akşam olunca yanacak bende elektrikte sorun olmadığını anlıyacaktım.yaptım da.
Akşam oldu bakıyorum fener yanıp söüyor benim lambada yanıp sönüyor bende öle bakıyorum noldu buna fenere mi uydu bu ya diye düşünüyordum ki fotoseli cok karanlık olur die fenerin dışına koymuştum nasıl becerdiysem lambanın yanına lamba yanıyo devreyi açıyo lamba sönüyo devreyi kapıyordu hala inanamıyorum bu kadar saflık olur mu
Akşam oldu bakıyorum fener yanıp söüyor benim lambada yanıp sönüyor bende öle bakıyorum noldu buna fenere mi uydu bu ya diye düşünüyordum ki fotoseli cok karanlık olur die fenerin dışına koymuştum nasıl becerdiysem lambanın yanına lamba yanıyo devreyi açıyo lamba sönüyo devreyi kapıyordu hala inanamıyorum bu kadar saflık olur mu