Yeni CNC tasarımım

Raylari profillere vidalicam hem eksen kacikligi da olmicak

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Peki şöyle bir sorum var. Ben eksen kayması olmasın diye alüminyum parçalarını birbirine kaynattım ama sanırım çalıştığım zemin düz değildi ki biraz kayma meydana geldi. Yine de çok sağlam oldu ama sağlam olduğu için eksen kaymasını düzeltemiyorum. Kaynattığım için.

Sigma profillerde oynama ihtimali hiç yok mu? Yani o somunları sıktığın zaman çok sağlam oluyorsa iyi. Bir de kayma olmuşsa gevşetip düzeltme imkanı da başka bir güzellik.
 
Milimetrik duzeltmeler yapabiliriz diye dusunuyorum bende daha hic denemedim. Ama kaynatma olmadigindan dolayi herzaman duzeltme yapilabilinir.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Eyvallah.

Acaba benim makinedeki gönye hatasını yazılımla geçiştirebilir miyim? Mesela Mach3'ün böyle bir özelliği var mı? Y eksenindeki yarım mm fark var diyelim. O noktaya gelirken yarım mm fazla gönderir mesela. Sadece düşünce. Yapabiliyor mu bilmiyorum.
 
aslında güzel düşünce bende merak ettim şimdi.

sizin rayları vidaladığınız yerden az biraz ayarlamayla halledilemiyor mu eksen kaçıklığı ??
 
hmmmm. Güzel sordun. Bilmiyorum Akşam deneyeyim. Her bir raydan çeyrek milim oynatabilirsem 2 raydan yarım mm eder. O zaman ekseni kurtarabilirim.
 
ya da rayların içindeki vidaları 1mm küçültürsen ray bu sefer boşluk yapacak istediğin gibi oynatabilirsin. başını sonunu ayarlayıp sıktın mıydı tamamdır.
 
Ray vidaları 4mm. Onlara 3mm vidaları nasıl sıkacağım? :)
 
5 mm yandan tekrardan bütün delikleri del abi çare tükenmez :D ama 3 mm çok zayıf kalır gibime geldi. benim 25 lik geniş arabanın vidaları 8mm :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,804
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Geri
Üst