Zil Trafosu

watt değeri uyuyorsa pek sorun olmayacaktır bence...

2. katın trafosu 5w 15v yazıyodu. ben 3.kattan çıkarttığım trafo 15 v fakat watt yazmıyodu. (çok eski) elimdeki elektronik transformatör 12v/20-60 watt yazıyo kullanabilir miyim acaba hiç denemdim bunu

2. katın trafosu 5w 15v yazıyodu. ben 3.kattan çıkarttığım trafo 15 v fakat watt yazmıyodu. (çok eski) elimdeki elektronik transformatör 12v/20-60 watt yazıyo kullanabilir miyim acaba hiç denemdim bunu
rahatlıkla yeter kullanabilirsin arkadaşım. zaten 5 watta çok düşük problem çıkarır.slm

rahatlıkla yeter kullanabilirsin arkadaşım. zaten 5 watta çok düşük problem çıkarır.slm
vay allahına kurban reizistan ustam saolasın. bu arada neden pek elektronik trafo kullanmıyorlar kapı otamatıgı ve zil tesisatı için onu öğrenebilir miyi.

neden ağırlık manyetik kullanıyorlar peki elektronik daha hafif daha rahat
elektronik trafolar daha yeni yeni kullanılmaya başladı eski binalar çoğunlukla sargılı tip trafo kullanılmıştır. benim görüşümü sorarsanız ben sargılı tip trafo derim.belki biraz yapı olarak büyük ama sağlamlık bakımından elektronik trafolardan her alanda üstünler.ben 30 senedir çalışan mağnetik trafo-balast biliyorum.ben hiç bomba gibi patlayan trafo balast sayaç görmedim ama elektronik sayaç trafo ve balast gördüm. ama tabiiki kullanıyoruz mümkün olduğunca kaliteli markalar kullanmak çin mallarından uzak durmak lazım hem paramız hemde ustalığımız üç kuruşa ziyan olmasın. slm

- - - Updated - -

Son düzenleme:
teşekkürler rezistans ustam ne diyelim rezistans ustam tecrübenin hali başka. Bu arada resiztans ustam trafoyu bağlarken nötr girişini gevşek bağladığımda kontrol kalemiyle nötr girişine baktığımda faz gözüküyodu ve elim demir kapıya değdi beni elektrik çarptı ve elimi duvara dokundurduğumda kontrol kalemindeki ışık daha da parlak yanmaya başladı. Nötr girişini sıkı bağladım bu durum düzeldi. Tamam nötr gevşekliği ama teorik olarak ve geniş olarak nasıl açıklayabilirsin bunu? DÜŞÜNDÜĞÜM ŞEY SU: NÖTR GEVŞEK OLDGUNDAN FAZ DEVRESİNİ NÖTR ÜZERİNDEN DEĞİL DE BENİM ÜZERİMDEN Mİ TAMAMLADI. BÖYLELİKLE VÜCUDUMDAN DEMİRE TEMAS EDİNCE VÜCUDUMDAN AKIM GEÇTİ VE BENİ ELEKTİRİK ÇARPTI YANLIŞIM VARSA DÜZLT LÜTFEN

adı uzerınde zil trafosu eğer kullandığın yerde zil kablosu uzunsa 12 volt yetmıyebılır onun için 15 volt trafo 15-0-15 bu trafo da 0-15 zil tesisatı için diğer 0-15 te kapı otomatığı için tasarlanmış olabılır örnek 5 katlı bır bınada ust kattakı zil sesi kisik olabılır yıne aynı ust kattakı daireler gırış kapısını açamıyabılır mesafe uzak kablo kesıtı ince olduğu için

hayır sayın tekin126 0 15 hem kapı zili hemde kapı otamatiği için bağlanılmıştı. Ikisine de yetiyo. Kısa devre olunda trafo bozulmuş. Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar

Sayın DGN FRT;

Nötr'de gevşeklikten temassızlık olmuş ve sizi dönüş yolu olarak tercih etmiş ... kontrol kalemine dokunup nötr'e dokunursanız veya duvara kapıya,topraklamaya vs. dokunursanız ayaklarınızla yaptığınız topraklamayı güçlendirmiş olursunuz ve sonucunda kontrol kalemi güçlü yanar...

Nötr'de Gevşeklik sonucu temassızlık olmuş ve faz, nötr girişine kadar gelmiş orada geri dönecek bir hat olmadığı için kalmış...

ve sizi tercih etmiş...

gevşek olduğu için tesadüf diyelim,nötr kablosu,giriş bölümünde hiçbir yere değmeyerek hiçbir şekilde temas etmemiş...

Trafonun yanmasının sebebinin,kısadevre olduğunu belirtmişsiniz... bu kısadevre/kısadevreye sebep olan durum düzeltildi mi acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…