Zil Trafosu

sayın dgn frt;

nötr'de gevşeklikten temassızlık olmuş ve sizi dönüş yolu olarak tercih etmiş ... Kontrol kalemine dokunup nötr'e dokunursanız veya duvara kapıya,topraklamaya vs. Dokunursanız ayaklarınızla yaptığınız topraklamayı güçlendirmiş olursunuz ve sonucunda kontrol kalemi güçlü yanar...

Nötr'de gevşeklik sonucu temassızlık olmuş ve faz, nötr girişine kadar gelmiş orada geri dönecek bir hat olmadığı için kalmış...

Ve sizi tercih etmiş...

Gevşek olduğu için tesadüf diyelim,nötr kablosu,giriş bölümünde hiçbir yere değmeyerek hiçbir şekilde temas etmemiş...

Trafonun yanmasının sebebinin,kısadevre olduğunu belirtmişsiniz... Bu kısadevre/kısadevreye sebep olan durum düzeltildi mi acaba ?
sayınkocaeli klımaci cevabın için teşekkürler. Kısadevre olayı partmanı yıkadıklrında sigorta kutusunda kısa devre oluşmuş. Onun için trafo yanmış. Düzeltildi saol.

Son düzenleme:
Bu arada arkdşlar benim transformtör 12v 20-60 watt demiştim. Bu transformatör holojen lambanın içinden çıkmıştı. Kullanabilir miyim dediğimde bu transformatörü kasdettmiştim. Galiba biraz eksik bilgi verdim kusur bakmayın. Fikirlerinizi bekliyorum

12v 50w spot trafosu çok rahat kullanırsın verimi daha güzel olur.slm

Forum istatistikleri

Konular
130,342
Kullanıcılar
453,638
Son üye
tırcı7106

Yeni konular

Geri