Üst komşudan su kaçağı

Banyoyu kullandığı an akıyorsa giderden olabilir. Duşakabinin altındaki kısım yani sizin evin tavanından görünmeyen kısımda sızıntı varsa size gelir pis su. Öncelikle duşakabinin önündeki plastik kapağı söküp baksın kabinin altı ıslak mı ıslaksa suyu açıp denesin nereden sızdırdığını görsün.

Saygılar...

Su giderinin kenarlarındaki boşluklardan geliyor su sızıntısı. Merdivenle çıkıp baktım.

Sn.öğretmen27 hocam,hayırlı akşamlar;ayni durumla hem kendi taşındığım yeni evimde,hem de eskiden kiracı olarak oturduğum apartman dairesinde karşılaşmıştım.

İlk önce yeni taşındığım evdeki geçen bu olayı anlatmaya çalışayım size.Tavandan,üst katlardan veya apartmanın çatısından gelen yağmur suları,wc'nin önünde el yıkanan lavabonun üst tavanında su damlaları halinde birikmişti,alttaki komşu da olayın bizdeki bir taşkından mı olduğunu sorup direk bizden şüphelenmiş ve de sormuştu.Oysa sorun ortaktı ve birçok dairede ayni yerde ayni akıntı oluşuyordu.Gidermek için bir miktar beyaz çimentoyu suyla ıslatıp elimle ıslaklık,leke oluşan yerleri iyice sıvamış,özellikle köşeleri iyice takviye edip kapamıştım.Ayni yerden bir daha tekrarlanan akıntı 10 senedir de yok çok şükür ki!

İkinci olay ise eskiden kirada oturduğumuz dairenin alt komşusunda bizden kaynaklı olduğu ayrıca ihbarla bize söylenip uyarılarak belirtilmişti.İlk önce akıntının olduğu banyodaki bataryaların arkasındaki rekorlara,bağlantılara bakarak bir sızıntı,gevşeklik yüzünden duvara bir su sızıntısı olup olmadığını kontrol ederek işe başladım.Daha sonra banyonun köşelerinden biriken suların sızabileceğini (Buralarda bir zaafiyet olabileceği) aklıma geldi ve hemen işe koyuldum.Malzeme ayniydi,yani beyaz veya gri renkli çimento+su ile karışım yapılarak kaçak yapması muhtemel olan banyo köşelerinin,tavanda yapıldığı gibi,ayni şekilde sıvanıp iyice kapatılmasıydı.Bu işlemlerden sonra komşumdan bu konuyla ilgili herhangi bir şikayet de duymadım ve derin bir nefes almış oldum.O zamanlar komşularımın hakkını her şeyin üzerinde gören,kendimle bir tutan düşünce yapısındaydım,şu an halen de öyleyim.Umarım başımdan geçenlerin özeti size bir ışık tutar,emsal teşkil de eder diye ayrıca düşünmekteyim.Hayırlı akşamlar.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Sayın Binbaşı Hocam üst kat evi satarsa size haber edeyim de siz alın.:) Sizin gibi düşünceli bir komşum olsun 100.000 TL borcum olsun.:)
Şaka bir yana da ustam tekniğin çok hoşuma gitti. Ben de beyaz çimento var. Sızdıran yerlere bir uygulayayım bakalım. Ben de belki mutlu sona ulaşır rahat bir nefes alırım. @YaşlıUzman ustamla özelde konuştuk. Evi satıp müstakil ev bile almayı düşünüyorum. Düşüncesiz ve cahil komşuların çok zararını görüyoruz.
Atalarımız boşa dememiş: Ev alma, komşu al.'
Detaylı cevabın için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum ustam. Allah razı olsun...

Hocam silikonlu derz dolgu daha iyi olur bence.Bu açık yerlere sürün silikonlu olduğu için su sızdırmıyor hiçbir şekilde.

Su giderinin kenarlarındaki boşluklardan geliyor su sızıntısı. Merdivenle çıkıp baktım.

Tamam hocam oradan gelecek zaten, mühim olan öncelikle duşakabinin kapağı sökülüp altı göllenmiş mi ona bakılması.

Saygılar...

Sayın Binbaşı Hocam üst kat evi satarsa size haber edeyim de siz alın.:) Sizin gibi düşünceli bir komşum olsun 100.000 TL borcum olsun.:)
Şaka bir yana da ustam tekniğin çok hoşuma gitti. Ben de beyaz çimento var. Sızdıran yerlere bir uygulayayım bakalım. Ben de belki mutlu sona ulaşır rahat bir nefes alırım. @YaşlıUzman ustamla özelde konuştuk. Evi satıp müstakil ev bile almayı düşünüyorum. Düşüncesiz ve cahil komşuların çok zararını görüyoruz.

Beyaz çimento kurtarmaz hocam uyguladıktan bir kaç gün sonra çatlar göreceksin, sonra spatula ile kırıp çıkarman gerekecek parça parça. Öncelikle su kaçağı engellenmeli. En son isterseniz silikon yaparsınız.

Saygılar...

"Tavanda baktım üst komşunun su giderinin (sifon) kenarından geliyor " cümlenizdeki sifon wc sifonundan mı bahsediyorsunuz.
Şayet wc sifonu ise wc alaturka mı yoksa alafranga wc. mi ?

Bunları neden sorduğumu açıklayayım.

Alaturka yani bildiğimiz hela taşı olan sistemse ve duvara asılı bir sifonla temizlik yapılıyorsa sifon hortumunun hela taşının arkasında bağlantı yapıldığı bir delik vardır. Bu delik hortumdan çok daha büyüktür ve araya adaptör conta denilen bir conta takılır. Bu conta bir de lavabo giderlerinin duvardaki 50'lik pimaşa bağlandığı yerde vardır.

Hocam, bu adaptör contalar zamanla deforme olup su kaçırmaya başlar. Özellikle de sifonu çekince suyun yarısı helaya yarısı betonun içinden alt kata sızar. Sizdeki durum böyle olabilir diye düşünüyorum.

Sn.öğretmen27 hocam;temennileriniz için teşekkür ederim,Allah razı olsun.

Öncelikle sızıntının kaynağını dikkatli takiple tespit edebilmeniz lazımdır.Bu konuda üst komşunuzla bir istişarede bulunmanıız,birlikte hareket etmeniz de işin daha doğrusu olur.Atık su borularının birleşim yerlerindeki,mevcut sızdırmazlık contasının zamanla eskimesi,özelliğini yitirmesi veya yırtılması,vb.çeşitli nedenlerle bu geçme plastik boru bağlantılarında istenilen su sızdırmazlığı sağlanamamış,duvarların içinden ortak olarak giden bu drenaj (Kanaliazasyon) hattında da bu problem doğmuş olabilir,diğer üyelere bu konuda tam olarak da katılıyorum.Böyle bir durumda yapacağınız şey ise,hasarlı çıkması muhtemel olan bu lastik sızdırmazlık contasını çıkarıp,sağlam olanıyla değiştirmek köklü bir çözüm için belki en iyi çözüm olacaktır sızıntılara karşı.Daha sonra arzu ederseniz sn.alpernbugra'nın bir ayrıntı olarak söz ettiği gibi silikonu da tercihen çekebilirsiniz,çok kritik bağlantıların tam sızdırmazlık için daha sağlam ve emin hale getirilmesi için.

Sızdırmazlık olan yer eğer beton zeminden,kenarlarda oluşan gözle görülmeyen olası kılcal çatlaklardan,yarıklardan,vb.kanalıyla hiç değilse,üst kattaki komşunuzun banyodaki sıhhi tesisatta kullanılan donanımlarından (Bataryaların duvar içinden giden bağlantısı,klozetin bağlantı noktaları,kullanılmış pis su tesisatının boşaltım borularındaki ek yapılan yerlerinden,vb.) olması da yine muhtemeldir.Bunu çok iyi araştırıp tetkik ederek bu olayın nedenini,asıl suçlusunu ortaya çıkarmanız,bu işlemi yaparken de komşunuzla tam bir işbirliği içinde çalışarak bunu ortaya çıkarabilmeniz çok daha iyi olacaktır.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Son düzenleme:
Sayın @ŞEF su giderini (yer süzgeci) kasdettim özür dilerim. Ustalarım cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi harfiyen yapıcam inşallah.

Ustalarım merhabalar. Geçen gün su sızıntısı her zamankine göre daha da artmıştı. Dayanamadım üst katı aradım o da bana bir sucu göndereyim baksın dedi. Eğer senin borularındansa sen bendeyse sorunu ben halledeyim dedi. Zaten benim asma tavan sökülmüştü. Sucu baktı sonra üst komşuya çıktı. Çekiç sesleri gelmeye başladı.:eek: Güzelce silikonlu derz yaptılar. Sucuya duşa kabin kenarlarını da kontrol edip derz çekmesini söyledim. Sorun bitti çok şükür.
Allah herkese anlayışlı komsu sahibi etsin. Cahillerle yaşamak çok zor. 100 oldu söyledim de adam zorla yaptırdı.

Ustalarım merhabalar. Geçen gün su sızıntısı her zamankine göre daha da artmıştı. Dayanamadım üst katı aradım o da bana bir sucu göndereyim baksın dedi. Eğer senin borularındansa sen bendeyse sorunu ben halledeyim dedi. Zaten benim asma tavan sökülmüştü. Sucu baktı sonra üst komşuya çıktı. Çekiç sesleri gelmeye başladı.:eek: Güzelce silikonlu derz yaptılar. Sucuya duşa kabin kenarlarını da kontrol edip derz çekmesini söyledim. Sorun bitti çok şükür.
Allah herkese anlayışlı komsu sahibi etsin. Cahillerle yaşamak çok zor. 100 oldu söyledim de adam zorla yaptırdı.

Yaptırmasa oradan sızan su zamanla geçtiği noktalarda küf yapar kötü bir koku oluşturur kendi banyosunda.

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,666
Son üye
balkır1111

Yeni konular

Geri