arkadaşlar bu konunun elektrikçilikle sağlam bir bağlantısı var
burda söz ettiğimiz bizi yüksek basınçlara ulaştıran mekanizmaların otomasyonu
veya motorunu markası değil.elektrikçiliği bilimsel olarak ilgilendiren kısmı bence
gerçi Elektrik tamamen bilimsel bir şey oda süper iletken olayını gerçekleştirmek için çok düşük ısıların gerekmesi.benim bilgilerim tamamen teorik.
kesinlikle herhangi bir süper iletkenle işim olmadı.tüm araştırmalarda görüleceği gibi maddeler ancak çok düşük ısılarda süper iletken özellik gösteriyor.
başlı başına bir sektör,ve olmassa olmazı en düşük ısılar.bunuda sıvı hava ve gazlar sağlıyor.çok yüksek basıncın zıttı çok yüksek vakumdur.sonuçta
bir amatör bu tertibatlara zor ulaşır.azotu veya oksijeni sıvı halde patlama riski olmadan bir kasede elde etmek bu kadar zor olmamalı.ben yıldız üçgen çalışan bir kompresöre razıyım.
Konunun elektrikle alakasını anlamadım. Havanın ayrıştırılması, azotun elde edilmesi, sıvılaştırılması tamamen fiziksel olaylardır. Elektrik bu işin sadece kompresör motorunu çevirmesinde kullanılır. Yani figüran oyuncudur.
Süper iletken dediğiniz de bu fiziksel olay sonucu elde edilen sıvılaştırılmış gazın belli bir kimyasal yapıdaki metali soğutarak atom hareketlerinin stabile yakın hale getirilmesi olayıdır. Böylece içinden geçen akıma direnç göstermiyor.
Kısacası ben elektriğin temel konusu nerede oluyor anlamadım...
sn demirdöven sanırım tamamen teorik bilgileri aktarıyorsunuz,ama en basit süper iletkenlik deneyi yapmaya kalksanız bu düşük ısıları nasıl elde edeceksiniz bir buz dolabıyla değil herhalde örneğin 10luk bir kablodan 2000 amper geçirmeye çalışsak bu iletkeni süper iletken hale getirmek için sıvı hava lazım
bunu elde etmek içinde çok yüksek basınç lazım.
bu bağlantıdan dolayı elektrikçilikle ilgili
bilmem anlatabildimmi sevgili dostum.
arkadaşlar kafayı mı yediniz? 200 bar hava sıkışır mı hiç? En fazla 6-7 bar sıkıtırılabiliyor
arkadaşlar kafayı mı yediniz? 200 bar hava sıkışır mı hiç? En fazla 6-7 bar sıkıtırılabiliyor