wolflane
Üye
Devlet kontrolü olmadığı sürece zor..Devletin yaptırımı ile bu işler düzelir..Şirketlere, şahıslara kalırsa bu işler olmaz...maaşların düşük olmasının en büyük sebeblerinden birisi asgari ücretin düşük olmasıdır. tabii diğeride işverenlerin daha fazla para kazanma zihniyeti. bunlar değişmediği sürece başka şeyleri değiştiremeyiz muhalesef. slm
Devlet kontrolü olmadığı sürece zor..Devletin yaptırımı ile bu işler düzelir..Şirketlere, şahıslara kalırsa bu işler olmaz...
Devlet memurlarını kasdetmedim...Askeri ücretle çalışan mağdur insanları kasdettim...Bir tarafta 10.000 TL maaş alan, bir tarafta 2500 TL maaş alan,bir yandan da askeri ücretle çalışan insanlar.Devletin yaptırım gücü, nüfuz gücü vardır. Ancak Devlet bugün işverene yüksek maaş için baskı yaparsa veya anlık bir kararla memur maaşlarına zam yaparsa bu sefer enflasyon artar 2500 TL yerine 3000 TL maaş alırsınız ama kilosu 10 TL olan beyaz peyniri bu sefer 15 TL ye alırsınız kağıt üzerinde maaşınız artar ancak yaşam şartlarınız değişmemiş olur.
Saygılar...
10.000 TL civarında maaş alan milletvekilleri çok emek sarfederek o koltuğa geliyorlar..Haklısın..Vay beee...Bu şekilde düşündüğüne inanamıyorum..Sana kesinlikle katılmıyorum..Ayrıca askeri ücretle çalışan çogunluk kısım fabrikalarda ne şartlarda çalışıyorlar üç kuruşa.. Muhakkak ki aynı maaşı alamazlar aralarında fark olmalı ama uçurum deil..Emek sarfetmemişse en ağır işte çalışsın ama hakkını da alamasın öyle mi?sevgili öğretmen arkadaşım 10000 tl maaş alan insanla asgari ücret alanı aynı kefeye koyamassınız.asgari ücrete zam yapabilirsiniz o ayrı bir mesele sizde öğretmensiniz gurbet ellerde okudunuz bir yerlere gelmek için fedakarlıklar yaptınız. en güzel yıllarınız ders çalışmakla gecti. ama asgari üçret alan insan(istisnalar hariç) fazla bir emek sarf etmeyen kişilerdir diye düşünüyorum.yüksek maaş istiyorsa çok çalışmalı diye düşünüyorum ama iş gücü olarak değil beyin gücü. umarım yanlış anlaşılmamıştır.