hearthief
Paylaşımcı üye
Tüylerim diken diken oluyor.
şofbenlerden çarpılma ihtimalimi ürkütüyor hocam
başınıza öyle bir kaza geldi sanırım..
Tüylerim diken diken oluyor.
Zamanın behrinde huzur içinde yıkanabilmek için hem kaçak akım rölesi bağladım hemde topraklaması olmayan evimde ( fi tarihinden kalma bir devlet lojmanı ) sadece şofben için üçüncü kattan topraklama çektim ( Kazığıda galvenizli su borusundan yapmıştım )Allahtan kaçak akım atmış. Geçmiş olsun.
şofbenlerden çarpılma ihtimalimi ürkütüyor hocam
başınıza öyle bir kaza geldi sanırım..
Biri aile planlamasına katkıda mı bulunmaya çalışıyor.
şofben 1. ve 3.(kaynatiyor) Kademede ısıtıyor. Anahtar sağlam 2. Kademede 220 v gösteriyor.fakat 2. Kademede isitmiyor.tecrubeleriniz aktarirmisiniz teşekürler,
Evela bunu diyelim aslinda tüm sofpenlerlerde iki residans vardir 1 ve 2 ama ikisini birden actiginizda 3 kademe calismis oluyor .bu arizayi anlamak icin 2 kademede lambanin yanip yanmadigi bize arizanin nedenini ip ucunu verir .eğerki lambasi yanarsa 2 kademe anahtari saglamdir demek olur burda residansin arizasini gosterir egerki yanmaz ise buda anahtarin arizasini gösterir .birde 1 ve 3 te fazla isiniyor demişsin buda suyun biraz daha fazla acilmasi gerektigini gosterir
Bazı şofbenlerde düğme çevrildikçe, anahtarların üzerine, çıkıntıları olan plastik, baskı yaparak devreye alıyor. Çoğunlukla 2. kademe kullanılmıştır, anahtarın ısısından, o baskı yapan plastik kısım erimiştir. 2 tane rezistans var. 3. kademe, her ikisini birden çalıştırır.Bu durum stabil bir arıza değil . Şofbenin diyaframıyla çalışan sviçleriniz bazen çalışıyor bazen çalışmıyor ki bunlarla uğraşmaktan usandım desem yeridir . Anahtar arızası olsa 1 ve 3 kademelerinin çalışmaması lazım ki suyu kaynatıyor diyorsunuz .