1.2 V Pil ve Powerbank

Teşekkürler.

Aliexpress veya eBay üzerinden almayı düşünüyorum. Keşke Türkiye'de de ucuz olsa da alsak. Belki iade işlermleri daha kolay olabilirdi. Bu sitelerde iade oluyor mu, nasıl oluyor?

UltraFire pillerin gerçekliğini internetten anlamam mümkün değil mi? Seri numarası vs?

Son düzenleme:
ebay in tr sitesi gittigidiyordur. ordan alirsanizniade daha kolay. cunkj diyelim ebayden ingiltereden pil aldiniz begenmediniz, geri gonderceksiniz gelis gidis kargosu kacar gider:)
bence 4 tane 1.2 volt pil oldukca akillica. su kalin tiplerinin tanesi 3000 mah seviyesine cikabiliyor. bu seviye oldukca iyi. telefon girisleri 3 amperi rahatlikla kaldirir. sorun olmaz,

bir seyvar. guc kaynaklarinda harmonik ve noise denilen bir olgu var.
ikisinin manasini karistirip duruyorum:) ne ise burda dikkat etmen gereken olabildigince akimi dogrudan guc kaynagindan verebilmektir, cunku pil olsun aku olsun trafo olsun tum guc kaynaklari harmonik kapasitesine sahiptir. sen eger araya 78xx ya da direnc harici baska bir gerilim dusurucu koyarsan o zaman noise faktoru artar. 78xx de giris ve cikisa koyulan kondansatorlerle bu azaltilmya calisilir.
ancak arkadaslarin iyi niyetle verdigi aygitlarda genel olarak bu faktorlere dikat edilmez, bu da telefonda dokunmatik sapitmasi hatta batarya sismesine neden olabilir, zaten usb den sonra sarj hattinin ilk duragi power cipidir. orda batarya ve diger yerlere gidilecek enerjiler saptanir, ondan sonra gurultu olussa da telefonda o absorbe edilmistir, ama sen bu tip aletlerle girise yuksek gurultu verirsen o zaman sorun olusabilir, aynen ses devrelerinde oldugu gibi. giriste %1 distorsiyon cikista %10 olur.

Powerbank'ı yaptıktan sonra 2 hafta kadar eski bir telefonla deneyeceğim. Elektrikten doğan bir problem yüzünden telefonun ana kartını yakmak istemem.

Yazdıklarınızı tam anlayamadım. Dişi USB içeren bir step-up devresine, 3.7 V değerinde 2 ya da 4 pil (iki marka arasında kaldım) koyacağım. Sonuçta 5V bir geçiş olacak sanırım. Bu step-up devresinin yanına kondansatör mü koymalıyım?

Gittigidiyor gibi sitelerden de bakıyorum ama oradaki kalitesiz pillerle, Çin'den gelecek Samsung piller aynı fiyata. Samsung'lar ise 2600 mah, 4 tane koysam 32 TL gibi bir fiyata geliyor :(

Son düzenleme:
telefonu direkt yakmaz, ama bu tip devrelerde noise faktoru fazla olur. ekran sapitir batarya sisebilir,
her telefonda farkli bir yan etki olur,
olmayabikir de bu telefonuna gorr degisir:)
bence ilk bastaki planiniza devam edin cunku 18650 piller ufak degil ondan 2 tane alacagina 4 tane kalem pil en azindan kisa olur. hem o piller 800 mah civari oysa ki 3000 mah kapasiteli nikel piller daha ucuza gelir.

Verdiğiniz bilgiler gerçekten işime çok yaradı, teşekkürler.

Pilleri artık almak istiyorum ama piyasada sahte piller olduğu söyleniyor. UltraFire marka piller hakkında bilginiz var mı? 8000 mah pillerinin tanesi 2.2 $ ama bu değere bu fiyat çok ucuz. Sizce sahte olabilir mi? Samsung'lar ise 4 pil koyulacağını düşününce biraz pahalı oluyor. Daha güvenilir, bildiğiniz bir li-ion pil var mı?

Kesinlikle sahtedir. Panasonic vb markaların orjinallerini alın. Bunlar gerçek kapasite değerlerini yazarlar diğerlerine inanmayın. Lionlardan şaşmayın ama 4 adet ni-mh yüksek kapasiteli pil ile de şarj edebilirsiniz herhangi bir devrede gerekmez.

Katılıyorum,ni-cd pillerin yüksek kapasiteli (amper-h) olanları power-bank'ın yapımında daha uygun olur.Li-iyon piller hem daha pahalı ve daha düşük kapasitede (Kapasite/ maliyet oranı açısından),hem de özel pil şarj devresi gerektirmesi açısından çok uygun değildir,bana göre de.Yani 4 adet yüksek mA kapasiteli şarjlı nikel-kadmiyum pil işinize daha çok yarar.Kolay gelsin.

@yolgezer74 Bu devreler telefona olumsuz etki edebilir diyorsunuz ama Samsung, Xiaomi gibi power bank üreticileri de 3.7V, 4 tane pil kullanıyorlar cihazlarında. Sanırım ben de Samsung'un 3000 mah olan Li in pillerinden alacağım.

Pillerin uzun omurlu olması da gerek. Bu yönden Samsung'a güveniyorum. Sanırım 1000 dolumluk kapasiteleri var.

Step up devrelerini Türkiye'de nerede bulabilirim?

onlar orjinal mi saniyorsun da:)
markalar powerbank uretmez genelde ve urettkleri de kalite kalite olur. misal ben her sarj aleti kayip diyene paso xperia sarji al derim. tabletinden ufacik ekranlisina,
neden?
sence neden?
voltaj ve akim regulatorlu tek usb kafalar xperia kafalari oldugu icin olabilir mi:)
nerde ise pil kadar temiz elektrige sahip oldugu icin mi:)
yoksa isinmayi engellemek icin trafolarinin metalleri yayik tasarlandigi icin mi dersin:)
samsung ya da diger markalarin sarj aletlerini ben pek cok devrede sahsen denedim. ac kacirma ya da uzun kullanimda bozulma en az sony sarj aletlerinde olur. ki bu orjinallerde gecerli.
sen netten orjinal samsung abiii reklami ile alacaksin bir power bank icinden uyduruk kiytirik bir regulator cikacak al basina belayi:)
lion piller saeji ayri dert kullanimi ayri dert, ayrica cikislarindan saglikli olarak yuksek amper cekemezsin, misal o ufak step up neden akim regulatorlu? cunku lion baglarsan fazla amper cektiremezsin. pil cabuk bozulur.
oysa ki nikel piller aku gibidir, bir anda 10 amper cekebilirsin. sorun yasatmaz. ha devamli cekemezsin o baska da:) lion piller kisa devrede vs pek cok yerde cok tehlikelidir. bizzat cok patlatmisligim var:)

Forum istatistikleri

Konular
130,240
Kullanıcılar
453,455
Son üye
lesterfexler1453

Yeni konular

Geri