mstogluk
Üye
Bu özverili yaklaşımınız için tekrar teşekkür ederim. Maalesef Antalya'da değilim. Şu an Batman'dayım. ve kendi yağımda kavrulma misali, branşım olmadığı halde sırf elektronik merakımdan dolayı tabiri caizse debelenip duruyorum. Mesaj yazmasam da forumda yazılanları okuyup bilgilerimi arttırmaya çaba gösteriyorum. işin içinden çıkamayınca da üstatlara başvuruyorum.Hangi sehirdesiniz beraber bakalim dicem de Antalya olmasi olasiligi cok dusuk.
Su var pirimer kablolari ince sekonder sargi kablolari kalindir. Yarin resimleri dikkatli inceleyeyim onerilerde bulunabilirim.
Kolay gelsin.
Dediğiniz gibi, üzerinde yoğunlaştığım uçlar ince uçlar. primer olduklarını düşündüğüm için onlar üzerinde yoğunlaştım.
Diğer mesajınızda yazdıklarınıza cevaben; Trafo (ölçmediğim için -eve gidince ölçebilirim- tahminen) 11cm genişlik ve 8cm yüksekliği sahip, seconder sargıları zannediyorum 1.5mm ve her ucu iki kablodan oluşuyor.
Trafo 2 akülü bir powersonic marka bir ups ye aittir. Akülerin herbiri 12v 9ah. İşyerinde epey güçlü bir filtrelemeye sahip internetimizden dolayı şu anda resimlere bakamıyorum. Ancak bir tanesinde 13v civarı bir voltaj elde etmiştim. ölçü aletinin bir ucu kırmızıda iken diğer uçlardan hangisine dokundursam da 13 volt civarı bir voltaj okudum. Bu da sizin dediğiniz gibi akülerin voltajına yakındır.