mstogluk
Üye
"mavi ile siyah arasındaki direnç 2.7 ohm iken mavi ile sarı arasındaki direnç te 2.8 ohm"
Merhaba.Zaten mavi-siyah arasına şebeke ac voltajını uyguladığınızda 29.75 ac 'yi, mavi-sarı arasına uyguladığınızda ise 13.29 ac değerini okumuştunuz.(Tekrar konunun en başına döndüm) 190 volt sargı ucu dediğiniz gibi bulunmuyor,ben genel olarak diğer ups trafolarını göz önüne alarak bunu ayrıca belirtmiştim.Mavi-siyah arasında 2-3 dak. sürekli çalıştırın,sargılarda aşırı ısınma var mı? Her iki durumda da zaten olmaması lazım,çünkü 180-190 volt sargı olmadığı sürece zaten yanma riski hiç bulunmuyor.Mavi-siyah arasının omaj değeri daha düşük olduğundan bence bu 220 vac sargısıdır,diğeri yani 2.8 ohm ölçülen mavi-sarı sargı uçları ise mutlaka 250 vac girişi olması da lazımdır.
Sipariş ettiğiniz kit en az 24 volt ac ile çalışacağı için bu trafonun dışta kalan uçları ile 30 volt ac'yi elde edebilirsiniz,ölçtüğünüz anda şebeke voltajı düşükse 30 volt ac'den düşük ölçmeniz de sırf bu nedenledir.Köprü diyotla doğrultup çıkışına paralel elektrolitik kondansatörle filtreleme ve böylece tam dalga doğrultmayı çalışacak herhangi bir regüleli doğrultma devresinden önce yapabilirsiniz.(Bununla regüleli bir dc güç kaynağı yapacaksanız eğer ondan önceki regülesiz dc beslenmesi için)
Not: Trafo ile voltaj uygulama ile 220 ucunu tam belirlemede direk ac ile trafoların sekonder-sekonder uçları arasındaki diyotsuz (Doğrultmasız) bir bağlantıyı tam söylemek istemiştim.Tıpkı kişisel bir izolasyon trafosunu (2 trafolu olan) şebekeden izoleli oluşturur gibi.Kolay gelsin.
Tam anlamışmıyım emin olmak için dikkatinizi bir yere çekmek istiyorum.
Bir tablo ile göstereyim.
Şebeke............ çıkış uçları.................okunan voltaj
-----------------.... -----------------------------...---------------------
Mavi-Siyah........ Mavi-Kahverengi............ 29.75
Mavi-Siyah........ Kırmızı-Kahverengi.........14.85
Mavi-Siyah........ Kırmızı-Mavi..................14.85
Mavi-Sarı......... Mavi-Kahverengi............ 26.66
Mavi-Sarı......... Kırmızı-Kahverengi.........13.29
Mavi-Sarı......... Kırmızı-Mavi..................13.29
Olay tamamen böyle.
Şimdi sanırım daha net ifade edebilmişimdir.
Son düzenleme: