7,-12 Çalışan Chilleri Nasıl -7,-2 Çalıştırırız?

ebi

Üye
Katılım
8 Eki 2008
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar 7-12 çalışan chilleri -7,-2 sıcaklık aralıklarında likit vurmadan ve başka sorunlarla karşılaşmadan çalıştırmak için ne yapılmalıdır..Bilgileriniz için şimdiden teşekkür...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Her marka için bu ayarlar farklılık gösterir.

Ben çalıştığım cihazlar için konuşursam deepswitch konfigürasyonları ve regülasyon ayarları ile - sıcaklıklarda çalıştırabiliriz.
Ancak diğer markalar için mesela carrier cihazlarda yeni modellerde bilgisayar bağlamadan yapmak mumkun değildir.

elinizdeki ayar yapacağınız cihazın marka model bilgilerini yazarsanız daha detaylı yardımcı olabilirim. sadece cihaz tarafında değiş tesisattada glikol etilen koyularak - sıcaklıklarda çalışması için uygun hale getirmelisiniz.
 
Belli bir marka değil, genel olarak sorulmuş bir soru gibi düşünebilirsiniz..Açıkçası eksi değerlerde çalışan antfirizli cihazlara da denk geldim..Mesela düşündüğümüzde buz üreten yada buz pisti için çalışan cihazlar genelde eksi değerlerde çalışmaktadır..Benimde demek istediğim 7-12 çalışan cihazda su 5 derece olduğunda buharlaşmada sıkıntı olup kompresöre sıvı akışı oluyor...Eksi derecelerde çalışan cihazlarda bu sorun neden yok?
 
Genel olarak sordugunuza göre şöyle cevap vereyim.
neden yok çünkü sistem ona göre dizayn ediliyor.Chiller olarak tabir ettiğimiz cihazlar genelde 7 derece su üretiminde kullanılır. buz pisti yada salamura şeklinde çalışan cihazlar yani eksi sıcaklıkta çalışacaksa emiş hattına likit tutucu akümülatörler takılır genleşme valfleri ona göre seçilir evaporatör kapasiteleri ve akış debileri ona göre seçilir. Seçimde glikol etilen yada çözelti kullanacağı için onun ısı transfer kat sayısı düşüktür evaporatör boyutu daha büyük çıkacaktır..

O yüzden - sıcaklıklar için dizayn edilmiş cihazlarda kompresör emişile likit akışı olmaz. Tamamen dizayn meselesi..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,258
Mesajlar
924,752
Kullanıcılar
451,660
Son üye
bkmmd

Yeni konular

Geri
Üst