Sn.o7asya ,plc ampul balastları konvansiyonel mi?
Elektronik mi?Ups in 1 tane olduğunu anlıyorum.Fakat UPS çıkışında ne tür akım çeken alıcılar var.Ups şarj olurken diye bir şey olmaz.Büyük bir ups den bahsediyoruz.Öyle ise online bir cihaz olmalı,O da şebekeden akü şarj eder gerektikçe,aküden de tekrar AC gerilim üretir.Bu tabirinizden boşta çalışırken anlamı çıkarıyorum.
Verdiğiniz bilgiler çok yetersiz,bu bilgilerle helva yapmak mümkün değil.Ama faydalı olsun diye şu genel görüşlerimi paylaşabilirim;Kapasitif sorunu olan yerlerde,reaktörler kullanarak kapasitif kompanzasyona gitmek gerekiyor.Zor olan şu bazen kapasitif, bazen endüktif karakteristik gösteriyorsa vay.Alışageldik uygulama endüktif kompanzasyondur.Günümüzde kapasitif akım çeken alıcıların yaygınlaşması ile birlikte bazı tesisler,belli zamanlarda aşırı kapasitif akım çekerek işi zorlaştırmaktadır.Bu durumda 2 seçenek var.1.aspirin tedavisi:başarabilirseniz kapasitif akım çeken alıcıları tesbit edersiniz.Bu alıcıların hangi durumda nasıl davrandıklarını inceler ve sadece onları münferit olarak endüktif reaktör veya balast ile kompanze etmeye çalışıp,normalinde endüktif bölgeyi kompanze etmek için konfigüre edilmiş sistemdeki yıkıcı etkiyi yok etmeye çalışırsınız.En ucuz ve pratik olanı budur.2.seçenek:Günümüzde geldiğimiz noktada,kompanzasyon rölelerinin standart olarak hem endüktif ve hem de kapasitif kompanzasyonu aynı anda yapabilmesi gerekmektedir.Bildiğim kadarı ile bu özellik benim tavsiyem üzerine sadece TENSE rölede bulunmaktadır.Gelecekte çoğu üreticinin bu özellikte röle üretmesi kaçınılmazdır.1.yöntemle çözemediğiniz yeri isabetli bir konfigürasyon ile TENSE röle ,yeterli sayı ve kapasitede kondansatör ve yeterli sayı ve güçte reaktör kademeleri kullanarak çözebilirsiniz.
Bu sistemde TENSE, yük kondansatör gerektiriyor ise kondansatör devreye alacak.Reaktör gerektiriyor ise reaktör devreye alacak ve böylelik ile set ettiğiniz sınırlar içinde kalmış olacaksınız.Tabi maliyetli ama kesin çözüm.Röle değişecek biraz reaktör alınacak.12 kademe yetmez ise biraz beklemeniz gerekecek.Çünkü TENSE nin 12 den fazla kademelisi henüz yok,çok yakında çıkacakmış.(12 den sonrası için kutusuz kart vererek istediğiniz kademeyi sağlayabiliyorlar.Şimdi ben bu yazdıklarında TENSE reklamı yapıyor gibi oldum.Ben bir çok marka röle kullandım.Yeni tarifeler döneminde yıldızım önce KAEL oldu çok güzel bir cihaz 12 den fazla kademesi yok,daha sonra ELEKTROPAN 24 Kademeye kadar var analizör özellikleri ön planda ön yüzü tam
Lcd Ekran,çok süper bir cihaz ama kapasitif kompanzasyon özelliği yok.(Bu son bölümü yazmasam KAEL ve ELEKTROPAN açısından içim rahat etmeyecekti.