Ana yüksek gerilim hattından izole güç almak

Şebeke bazlı etkileşimlerin anlaşılabilmesi için basit bir test yeterlidir.
Şebekeden bağımsız bir güç kaynağı, örneğin bir UPS kendi aküsü ile kullanıldığında, veya bir dizüstü PC kendi bataryası ile kullanıldığında sorunlar ortadan kalkıyorsa sorun tamamen şebeke kaynaklıdır diyebiliriz.
RFI radyo frekans havadan yayılan etkileşim olduğu için, şebekeden bağımsız besleme kullanıldığı takdirde de etkileyecektir.
Bu basit test iki ihtimalden birisinin kesin olduğunu anlamamızı sağlar..
Sorun şebeke kaynaklı ise bu tür bir etkileşimin elimine edilebilmesi zor olduğu için bir konuda nasıl bir cihaz yapılması gerektiğini anlatmıştım.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...tronik-cihazlar-üzerine-etkisi.128476/page-11
Görüleceği üzere benim önerimde de bir izolasyon trafosu bulunmaktadır. Ancak ev içerisinde kullanılacak izolasyon trafosu kendi başına asla çözüm olmayabilir. Çünkü ev içerisinde NÖTR hattı etkileşim var ise doğrudan çıkışı da etkileyecektir.
İşte konu başlarındaki OG/AG trafo kullanan japon arkadaş, filtre kullanmak yerine tüm sistemi izolasyon trafosu ile izole ederek daha ucuz bir yöntemle işi çözmüştür.
OG tarafı kaynak tarafı olduğu için daha temiz bir gerilime sahiptir. Yani NÖTR etkileşimi söz konusu değildir. Zaten bu sistemde kendi nötürünü oluşturabilmek için trafo dibinden kuvvetli topraklama yapılmaktadır.
GROUND ROD.png
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,960
Mesajlar
922,106
Kullanıcılar
451,154
Son üye
sahin56

Yeni konular

Geri
Üst