Ani Isıtıcı Kaç Amper Sigorta Olmalı

Sn. hocam.Biliyorsunuz,Sigorta,cihazı değil hattı korur.Prize ! bağlanan alet,nasıl korunması gerekiyorsa ( Elektrik motoru,kaynak makinası vs. ) koruma elemanının ona göre seçilmiş olması gerekir.32,40,63 ,100,125 ,160 amperlik endüstriyel prizler var ve kullanılıyor biliyorsunuz.Bu prizlerden,20-30 kw lık motorlar bile ( taş ocaklarında kullanılan kesme motorları mesela ) çalıştırılıyor.Şimdi,bu alet prizden çalıştırılıyor diye C,D tipi sigortamı kullanalım yani ? Kaldıki,konu sadece akımda değil ! O hat çıkışında 3 fazlı kısadevre olsa,6-10 kA olan ( bizde,10 kA dışında , B,C,D tip sigorta satılmıyor ! biliyorsunuz.Ayrıca,onu koyanların,kA bilgisi ! ne kadar,o ayrı konu ) sigortamı koyalım yani.Sonuç olarak,müşteri ! ne hangi tip köfte ! istiyorsa,onun istediği köfteyi ! vermek gerekir.
Teşekkürler Hocam, gayet açıklayıcı oldu. En büyük olanları (63A ve üzeri) ben de mobil asfalt/beton şantiyelerinde görmüştüm. Seyyar olduğu için kabloyu takip etmedim ama muhtemelen TMŞ yada NH bağlamışlardır.

Soruyu birazda düşünmeden ve eksik sormuşum, aslında kastım küçük ticari işletmeler (örneğin ekmek fırını ya da küçük atölyeler) gibi yerlerde kullanılan nispeten küçük akımlı 16-25-32 A prizler içindi. O zaman yazdıklarınız onlar için de geçerli.

Tekrar teşekkürler :) :)

nh sigorta.PNG

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,504
Son üye
davut111

Yeni konular

Geri