Teşekkürler Hocam, gayet açıklayıcı oldu. En büyük olanları (63A ve üzeri) ben de mobil asfalt/beton şantiyelerinde görmüştüm. Seyyar olduğu için kabloyu takip etmedim ama muhtemelen TMŞ yada NH bağlamışlardır.Sn. hocam.Biliyorsunuz,Sigorta,cihazı değil hattı korur.Prize ! bağlanan alet,nasıl korunması gerekiyorsa ( Elektrik motoru,kaynak makinası vs. ) koruma elemanının ona göre seçilmiş olması gerekir.32,40,63 ,100,125 ,160 amperlik endüstriyel prizler var ve kullanılıyor biliyorsunuz.Bu prizlerden,20-30 kw lık motorlar bile ( taş ocaklarında kullanılan kesme motorları mesela ) çalıştırılıyor.Şimdi,bu alet prizden çalıştırılıyor diye C,D tipi sigortamı kullanalım yani ? Kaldıki,konu sadece akımda değil ! O hat çıkışında 3 fazlı kısadevre olsa,6-10 kA olan ( bizde,10 kA dışında , B,C,D tip sigorta satılmıyor ! biliyorsunuz.Ayrıca,onu koyanların,kA bilgisi ! ne kadar,o ayrı konu ) sigortamı koyalım yani.Sonuç olarak,müşteri ! ne hangi tip köfte ! istiyorsa,onun istediği köfteyi ! vermek gerekir.
Soruyu birazda düşünmeden ve eksik sormuşum, aslında kastım küçük ticari işletmeler (örneğin ekmek fırını ya da küçük atölyeler) gibi yerlerde kullanılan nispeten küçük akımlı 16-25-32 A prizler içindi. O zaman yazdıklarınız onlar için de geçerli.
Tekrar teşekkürler